orangevalko

ESTEITÄ HYPPIVÄ KISSA

AGILITY EI OLE VAIN KOIRIEN HARRASTUS – MYÖS KISSAT NAUTTIVAT LAJIN VIRIKKEELLISYYDESTÄ JA AKTIIVISUUDESTA! KATSO LEMMIKKIMEDIAN UUSIN VIDEO, JOSSA KISSA-AGILITYN KOKENUT HARRASTAJA MILLA OPASTAA ALKUUN LAJISSA!

KATSO VIDEO AGILITYSTA:

Milla
Kissa

Milla

  • tutkijatohtori eläinten käyttäytymisessä 
  • harrastaa agilityä kissojensa kanssa 
  • omistaa 3 kissaa

3 Kissaa

  • kissat tykkäävät puuhailla Millan kanssa
Missä symbooli

Mi

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

alle 3,2 KG

Harja

alle 3,2 KG

Euro

alle 3,2 KG

AGILITY ON LOISTAVA VIRIKE KISSALLE!

Agilityharrastus on kissan kanssa erilaista, ja vaatii kärsivällisempää ja rauhallisempaa otetta lajiin. Ennen kaikkea lajia kannattaakin harrastaa ihan vain omaksi- ja kissan iloksi, eikä niinkään kunnianhimoisesti ja kilpaillen. Agility on loistava aktiviteetti ja erittäin hyvä kognitiivinen virike kissalle. Se tarjoaa aivoille töitä, ja on myös hyvää liikuntaa. Agilityssä tärkeintä on, että tekeminen on koko ajan kissalle mielekästä.

AGILITY TEKEE HYVÄÄ KISSALLE

Kissa-agility sopii kaikenlaisille kissoille iästä ja rodusta riippumatta, kunhan kyseessä on terve kissa. Lajia harrastetaan useimmiten ihan kotosalla, kissan omassa elinympäristössä. Esteetkin voi aluksi keksiä itse – mikä tahansa minkä yli, ali tai läpi kissa voi mennä sopii aloittelijalle. Kilpailtaessa esteet ovat aina pöydällä, ja radat ovat huomattavasti pienempiä kuin koirien agilityssä. Kissojen agility ei ole niin vauhdikasta kuin koirien agility, ja kuten monessa muussakin kissojen hyvinvointiin virikkeistämiseen liittyvässä aiheessa, maltti on valttia tässäkin lajissa.

Kilpaillessa tulee ottaa huomioon, että kilpailut järjestetään usein kissalle vieraassa paikassa, kuten vaikka eläinkaupassa. Silloin kissa pitää totuttaa tilaan etukäteen, jotta sille ei synny kilpailutilanteesta negatiivista kokemusta, jolloin koko hommasta katoaa moti.

KISSAN KOKEMUS ETUSIJALLA

Kissa-agility on laji, joka vaatii kärsivällisyyttä ja sitoutumista kissalähtöiseen toimintaan. Kissaa voi olla hankalaa aluksi motivoida oppimaan esteradan suorittamista, mutta aluksi onkin tärkeää löytää oikeat motivointikeinot kissalle. Useimmille toimivat namit, mutta myös mieleinen lelu voi olla kokeilmisen arvoinen. Kissaa on tärkeää palkita harjoituksen aikana jokaisesta oikein tehdystä asiasta, sillä silloin se oppii. Aluksi olisi hyvä opettaa kissalle ”targeting” eli käden tai kosketuskepin seuraaminen. Radan esteet opetellaan yksi kerrallaan, niin että kissaa palkitaan ensin yhden esteen ylityksestä ja sitten vasta kahden tai useamman.

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta