Koirat Rodut

Rotuesittelyssä suomenpystykorva, joka on kansalliskoiramme

Lemmikkimedian rotuesittelyssä suomenpystykorva: Lemmikkimedia tutustui Koiramessuilla 18-19.12.2021 erilaisiin koirarotuihin, joista yksi oli suomenpystykorva. Videolla Nina Mahlanen SPJ:stä (suomen pystykorvajärjestö) kertoo rodun ominaispiirteistä, luonteesta sekä minkälaiselle koiranomistajalle rotu sopii. Katso tästä videoesittely suomenpystykorvasta!

Arvonta! TAMMIKUUSSA Lemmikkimedia arpoo KOLME kappaletta 100€ arvoisia lahjakortteja eläinkauppa Megaeläimeen, jonka asiantuntevat myymälät löytyvät Itiksestä sekä Isosta Omenasta. Ohjeet arvontaan osallistumiseen löydät videolta!

Suomenpystykorvan kaunis sivuprofiili

SUOMENPYSTYKORVAN TOP 3 OMINAISUUTTA:

Suomenpystykorva on suomen kansalliskoira, ja sitä pidetään usein eräänlaisena ”koiran prototyyppinä” tai ”ihannekoirana” sen ominaisuuksien ansiosta. Me listasimme tähän kolme suomenpystykorvan parasta ominaisuutta:

1. Suomenpystykorva on terve ja sopusuhtainen rotu

Suomenpystykorva on kehittynyt niin, että rodussa ei ilmene enää rakenteellisia vikoja. Se on kooltaan keskikokoinen, ja muodoltaan neliömäinen ja sopusuhtainen. Sen olemus on kiinteä ja ryhdikäs.

Kuvassa suomenpystykorvan sopusuhtaiset mittasuhteet
Suomenpystykorva on terve ja sopusuhtainen rotu.

2. Metsästäjän apurista on myös koko perheen koiraksi

Suomenpystykorva on käyttötarkoitukseltaan alunperin metsästyskoira, joka ilmaisee haukkumalla, missä riista kulloinkin on. Sillä on terävät vaistot ja aistit. Tämän herkkyyden ansiosta suomenpystykorvaa pidetään usein myös herkkähaukkuisena, ja siksi esimerkiksi kerrostaloalueelle sopimattomana. Rodun luonne on kuitenkin kehittynyt avoimempaan ja sosiaalisempaan suuntaan, minkä ansiosta se sopiikin myös vaikka koko perheen lemmikiksi. Suomenpystykorva on helppohoitoinen, isäntäväelleen uskollinen koira, josta ei tarmokkuutta ja energiaa puutu. 

Kuvassa Sissi-koira katsoo omistajaansa Ninaa.
Suomenpystykorva on uskollinen isäntäväelleen.

3. Osa suomalaista maisemaa ja kulttuuriperintöä

Suomenpystykorva nimettiin vuonna 1979 Suomen kansalliskoiraksi, ja sen historia suomalaisessa erämaisemassa ulottuu jopa tuhansien vuosien päähän. Aikojen saatossa siitä on jalostunut kaunis ja älykäs rotu, joka on vahvasti osana suomalaista kulttuuriperintöä, metsästyskulttuuria ja erämaisemaa. 

Kuvassa hellyyttävä suomenpystykorva Sissi.

Mikäli suomenpystykorva kiinnostaa, laita meille kommenttia, niin perehdymme tarkemmin tähän rotuun!

Lisää tietoa suomenpystykorvaa harkitsevalle löytyy SPJ:n (Suomenpystykorvajärjestö) sivuilta .

Yhdistyksen sivulta löytyy kattavasti tietoa, jos esimerkiksi suomenpystykorva pentu ja pennun hankinta on mielessä. 

Katso artikkeli myös Yorkshirenterrieristä tästä!
Seuraa meitä somessa!

Lemmikkimedian instagram: lemmikkimedia

Lemmikkimedian facebook: Lemmikkimedia

Jos sinulla toiveita tai juttuehdotuksia, ota yhteyttä Lemmikkimediaan tästä!