orangevalko

AMERIKANKARVATONTERRIERI NAUTTII IHMISEN SEURASTA

Amerikankarvatonterrieri on ystävällinen koira, joka tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen lasten, toisten koirien ja jopa kissojen kanssa.

Hanna Karlson esittelee Lemmikkimedian katsojille koirarotua.

Amerikankarvatonterrieri (American Hairless Terrier, AHT) on pieni – keskikokoinen, lihaksikas ja rakenteeltaan sopusuhtainen koirarotu. Se voi olla karvaton tai karvallinen. Sen luonne on energinen, utelias ja älykäs. Pieni koko ilman heiveröisyyttä ja terrierimäinen luonne ovat piirteitä, joihin amerikankarvatonterrierissä usein ihastutaan. AHT:t ovat ketteryytensä ja helpon motivoitavuutensa ansiosta sopivia myös erilaisiin koiraharrastuksiin kuten agilityyn.

Luonne

Amerikankarvatonterrierit nauttivat ihmisen seurasta ja osallistuvat mielellään ihmiskumppaneidensa kaikkiin toimiin. Karvattomana rotuna amerikankarvatonterrieri vaatii suojaa auringolta ja talven kylmiltä ilmoilta.

Amerikankarvatonterrierit jakautuvat kahteen variaatioon: karvaton ja karvallinen. Koira on kauttaaltaan täysin karvaton. Rodun karvattomuus periytyy resessiivisesti ja se on eri mutaatio kuin muilla karvattomilla roduilla. Amerikankarvatonterrierin karvattomuuteen ei liity letaali-geeniä tai hammaspuutoksia.

Amerikankarvatonterrierin pennut syntyvät karvallisena, mutta tiputtavat pentukarvansa ensimmäisen karvankasvusyklin aikana yleensä noin kuusi viikkoisena. Aikuisen koiran ihoa saattaa kokonaan tai osittain peittää “peach fuzz” – persikkamainen nukka. Karvattoman AHT:n iho on pehmeämmän tuntuinen kuin muilla karvattomilla roduilla. Karvattoman ja karvallisen amerikankarvatonterrierin karva on erilainen, joten variaatiot tunnistaa toisistaan jo syntymähetkellä.

Lisätietoa: sakate.net

Kaikki koira-artikkelit näet täältä.

Lissä koirista kertovia videoita löydät myös YouTube kanavaltamme