orangevalko

ROTUESITTELYSSÄ VAUHDIKAS JACKRUSSELINTERRIERI

Lemmikkimedian rotuesittelyssä on vuorossa Jackrusselinterrieri. Vierailimme Satu Niemisen luona tutustumassa rotuun. Kennel Valkohaamun neljä vilkasta ja puuhakasta pentua tekivät suuren vaikutuksen kuvausryhmään. Katso video ja tutustu rotuun, mutta ole varovainen, voit menettää sydämesi russeleille!

Neljä vauhdikasta “russelin” pentua!

Jackrussellinterrieri on pieni, suurimmaksi osaksi valkoinen terrierirotu, jonka alkuperä on ketunmetsästyksessä.

Pää jämeräluinen, leuat voimakkaat, poskilihakset hyvin kehittyneet, purenta leikkaava. Silmät mantelin muotoiset; pienet riippuvat, V:n muotoiset korvat ovat tiiviisti päänmyötäiset. Selkälinja suora, häntä korkealle kiinnittynyt. Takaraajat vahvat ja hyvin kulmautuneet. Turkki lyhyt ja sileä, mutta villava. Pohjaväri valkoinen mustin tai punaruskein laikuin tai tyypillisiin ajokoiran merkein.

Jackrusselinterrieri tarvitsee päivittäistä puuhaa

Jackrussellinterrierin tulisi olla yhteiskuntakelpoinen, itsevarma, rohkea, ystävällinen, ja sen tulisi osoittaa riistaviettiä. Se ei saa olla pelokas tai aggressiivinen. Russeli on myös aktiivinen koira, joka tarvitsee päivittäistä puuhailua perheensä kanssa, oli se sitten seurakoira tai aktiiviseen harrastamiseen otettu kaveri. Ahkeralla harjoittelulla russelista saakin hyvän harrastuskoiran. Russeli tarvitsee myös runsaasti liikuntaa. Eri linjojen välillä eroja on nähtävissä mm. luonteen terävyydessä ja riistavietissä, vaikka russeli ei ole varsinaisesti jakautunut käyttö- ja näyttelylinjoihin. 

Lähde: Wikipedia

Lisätietoa:

Satu Nieminen ja Kennel Valkohaamun  https://www.facebook.com/satu.m.nieminen.3?fref=nf

Suomen Jack Russell Terrierit ry  http://www.jackrussellinterrieri.fi

Lisätietoa koirista ja muita rotuesittelyjä Lemmikkimedia koirat -osiossa