Harrastajat Koirat Rodut Uncategorized

Jackrusselinterrierit

Jack Russelin pennut

Neljä vauhdikasta “russelin” pentua!

Lemmikkimedia vieraili Satu Niemisen luona tutustumassa jackrusselinterriereihin. Kennel Valkohaamun neljä vilkasta ja puuhakasta pentua tekivät suuren vaikutuksen kuvausryhmään. Katso video ja tutustu rotuun, mutta ole varovainen, voit menettää sydämesi russeleille!

Jackrussellinterrieri on pieni, suurimmaksi osaksi valkoinen terrierirotu, jonka alkuperä on ketunmetsästyksessä.

Pää jämeräluinen, leuat voimakkaat, poskilihakset hyvin kehittyneet, purenta leikkaava. Silmät mantelin muotoiset; pienet riippuvat, V:n muotoiset korvat ovat tiiviisti päänmyötäiset. Selkälinja suora, häntä korkealle kiinnittynyt. Takaraajat vahvat ja hyvin kulmautuneet. Turkki lyhyt ja sileä, mutta villava. Pohjaväri valkoinen mustin tai punaruskein laikuin tai tyypillisiin ajokoiran merkein.

Jackrussellinterrierin tulisi olla yhteiskuntakelpoinen, itsevarma, rohkea, ystävällinen, ja sen tulisi osoittaa riistaviettiä. Se ei saa olla pelokas tai aggressiivinen. Russeli on myös aktiivinen koira, joka tarvitsee päivittäistä puuhailua perheensä kanssa, oli se sitten seurakoira tai aktiiviseen harrastamiseen otettu kaveri. Ahkeralla harjoittelulla russelista saakin hyvän harrastuskoiran. Russeli tarvitsee myös runsaasti liikuntaa. Eri linjojen välillä eroja on nähtävissä mm. luonteen terävyydessä ja riistavietissä, vaikka russeli ei ole varsinaisesti jakautunut käyttö- ja näyttelylinjoihin. 

Lähde: Wikipedia

Lisätietoa:

Satu Nieminen ja Kennel Valkohaamun  https://www.facebook.com/satu.m.nieminen.3?fref=nf

Suomen Jack Russell Terrierit ry  http://www.jackrussellinterrieri.fi

Comments

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *