orangevalko

KAVERIKOIRAT TUO ILOA, ELÄMYKSIÄ JA LÄHEISYYTTÄ

Kaverikoirat -toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen!

Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa koira tuo iloa, elämyksiä ja läheisyyttä ihmisille, joilla ei ole omaa koiraa. Kaverikoiranohjaajat vierailevat koiriensa kanssa esimerkiksi lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona erilaisissa laitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa.

Kennelliiton kaverikoiratoiminta laajenee koko ajan. Vierailuista kiinnostuneita kohteita löytyy runsaasti ja kysyntää on jatkuvasti. Toiminnasta kiinnostuneita, motivoituneita koiranomistajia sekä sopivia aikuisia koiria tarvitaan mukaan koko ajan, sillä tavoitteena on saada toiminta kattamaan koko maan. Visiona on saada kaverikoira jokaisen tarvitsevan ulottuville.

Kaverikoiratoimintaan pääset mukaan kaverikoirakurssin käytyäsi. Kaverikoiraohjaajan tulee olla Kennelliiton jäsen ja uusien kaverikoiratoimintaan mukaan tulevien koirien tulee olla Kennelliiton koirarekisterissä tai FIX-rekisterissä tunnistusmerkittyinä. Ennen koulutukseen hakemista tutustu kaverikoiratoiminnan ohjeisiin ja mieti pystytkö sitoutumaan vapaaehtoistoimintaan. Toiminta ei ole tarkoitettu koiran kouluttamiseen tai sosiaalistamiseen tai meriittien keräämiseen koiralle, vaan vapaaehtoistoiminnan toteuttamiseen.

Lähde: Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry. kennelliitto.fi/kaverikoirat

Tilaa Lemmikkimedian YouTube -kanava

Tilaa Lemmikkimedian YouTube -kanava, niin olet aina ensimmäisten joukossa aina uuden koira-videon ilmestyessä:

 

Kaikki Lemmikkimedian koira-videot löydät täältä.