orangevalko

PENNUT JAKSO 3: SOSIALISTAMINEN

Tässä Pennut -jaksossa tutustumme koiranpennun sosiaalistamiseen.

Pennun sosiaalistamisella tarkoitetaan tiivistettynä sitä, että sen kanssa tulisi tutustua kaikkeen mitä sen myöhemmin elämässä halutaan pitävän normaaleina, elämään kuuluvina asioina.

Valmistaudu pennun kotiin saapumiseen

Pennun tulisi saada tutustua:

• Toisiin koiriin

• Muihin eläinlajeihin

• Erilaisiin ihmisiin (lapset, vanhukset, kaljut, parrakkaat)

• Pyöriin, mopoihin, rullaluistimilla ja suksilla kulkeviin ihmisiin, rattaisiin jne.

• Erilaisiin ympäristöihin: kaupunki, metsä, maaseutu

• Kulkuvälineisiin: auto, bussi, juna, vene

• ”heiluviin” pintoihin, silta, hissi

• Eri tuntuisiin alustoihin

Koirakoulujen tarjoamissa pentueskareissa pennut saavat tarvitsemiaan hyviä kokemuksia uusista asioista turvallisessa ja hallitussa ympäristössä, jotta pennusta kasvaisi itsevarma aikuinen eikä pelon aikaansaamia käytösongelmia pääsisi syntymään.

Sisäsiisteyden harjoittelu tulisi myös aloittaa heti pennun tullessa taloon. Pentu tekee tarpeensa yleensä unilta herättyään, syötyään ja aktiivisen tuokion päätteeksi. Silloin on mahdollisuus ennakoida ja mennä pennun kanssa valmiiksi ulos. Kehumalla ja palkitsemalla pentua toivottuun paikkaan tarpeiden tekemisestä, voidaan nopeuttaa sisäsiisteysopetusta. Sisäsiistiksi opitaan yleensä 6-12kk iässä.

Seuraavassa Pennut -sarjan jaksossa mietimme milloin pennun koulutuksen voi aloittaa ja opettelemme ehkä koiran taidoista kaikkein tärkeintä taitoa, luoksetuloa.

Heidin apua pennun koutukseen löydät täältä: http://www.tassutin.fi

Lemmikkimedia tuottaa Pennut -sarjan yhteistyössä Oy Musch Ltd:n kanssa. Mushin Vaisto Puppy on lisäaineeton raaka täysravinto pennuille. Siitä saat lisää tietoa täältä: https://www.mushbarf.com/fi/tuote-kategoria/koira/vaisto-puppy/

Helpoiten seuraat Pennut-sarjaa, kun tilaat Lemmikkimedian YouTube -kanavan. Löydät sieltä sarjan oman soittolistan. Kaikille kanavan tilaajille lähetetään linkki Lemmikkimedian pentuoppaaseen, joka julkaistaan lähiaikoina.

Tilaa Lemmikkimedian YouTube -kanava

Helpoiten seuraat Pennut-sarjaa, kun tilaat Lemmikkimedian YouTube -kanavan, niin olet aina ensimmäisten joukossa uuden jakson ilmestyessä:

 

Kaikki Lemmikkimedian koira-videot löydät täältä.