orangevalko

PENNUT JAKSO 4: LUOKSETULO

Tässä Pennut -jaksossa tutustumme koiran taidoista tärkeinpään, luoksetuloon.

Koiranpennun toivotuille tavoille ohjaamisen voi ja kannattaa aloittaa heti pennun tultua uuteen kotiin. Vaikka ei muuten ehtisi pentua kouluttamaan, luoksetulo on asia mikä kannattaisi harjoitella mahdollisimman varmaksi.

Luoksetulo on taito, mikä voi joissain tapauksissa pelastaa jopa koiran hengen.

Vaikka luoksetulo on melko yksinkertainen asia, sen varmaksi saaminen vaatii todella paljon toistoja. Tässä jaksossa kerromme miten vaihe vaiheelta luoksetuloa olisi hyvä harjoitella.

Luoksetulon tulisi aina olla koiralle mieluista ja kivaa. Parhaimmillaan luoksetulo -kutsu olisi niin hyvin koiralle ehdollistettu, että kutsun kuullessaan koira miettimättä reagoisi kutsuun. Alkuharjoituksissa koiranpennun ja omistajan välimatkalla ei ole väliä, vaan ainoastaan sillä että koira tulee perille asti. Sen jälkeen harjoituksiin lisätään vaihe vaiheelta matkaa sekä häiriöitä. Harjoituksia tulisi vaikeuttaa vähitellen niin, että koiralle annetaan aina mahdollisuus onnistua.

Seuraavassa Pennut -sarjan jaksossa mietimme keinoja, joilla pentupuremisen saa kuriin ja tutustumme koiranpennuille tarjolla oleviin erilaisiin purtaviin ja puuhaleluihin.

Lisää tietoa Jackrusseleista löydät tästä videosta: Russelit

Heidin apua koiranpennun koutukseen löydät täältä: tassutin.fi

Lemmikkimedia tuottaa Pennut -sarjan yhteistyössä Oy Musch Ltd:n kanssa. Mushin Vaisto Puppy on lisäaineeton raaka täysravinto koiranpennuille. Siitä saat lisää tietoa täältä: www.mushbarf.com

Tilaa Lemmikkimedian YouTube -kanava

Helpointen seuraat Pennut-sarjaa, kun tilaat Lemmikkimedian YouTube -kanavan, niin olet aina ensimmäisten joukossa uuden jakson ilmestyessä:

 

Kaikki Lemmikkimedian koira-videot löydät täältä.