orangevalko

PENNUT JAKSO 5: PUREMINEN KURIIN

Tässä Pennut -jaksossa tutustumme miten koiranpennun pureminen saadaan kuriin.

Pureminen on osa normaalia pennun käyttäytymistä.

Kun koiranpentu vielä opettelee mitä ja kuinka suurella voimalla saa purra, ihmisen tehtävä on ohjata pentua sallitun purtavan pariin. Pennun purressa kannattaa välttää heti sen perään leikittämistä tai puruluun antamista, koska muuten koiranpentu saattaa yhdistää nämä asiat toisiinsa ja kokea puremisen kannattavaksi. Pennun purressa on parempi passivoitua tai siirtyä kokonaan muiden asioiden pariin. Pentua ei koskaan tule leikittää käsillä.

Alkuun voi olla tarpeen rajata koiranpennun tilaa sen oman turvallisuuden vuoksi, ja toisaalta ettei yhteinen alkutaival jolloin suhdetta pennun ja omistajan välillä luodaan, mene pelkäksi pennun kieltämiseksi.

Pentu tulisi myös opettaa jättämään sitä kiinnostavat asiat tarpeen vaatiessa rauhaan ja tulla pois niiden luota. Ohjeet ”jätä” -vihjeen opettamiseksi löydät pian julkaistavasta Lemmikkimedian pentuoppaasta. Pennulle voidaan opettaa myös leikin avulla milloin tekeminen tietyn ihmisen kanssa loppuu.

Seuraavassa Pennut -sarjan jaksossa opettelemme temppuja ja mietimme miten pentu oppii.

Heidin apua koiranpennun koulutukseen löydät täältä: Tassutin.fi

Lemmikkimedia tuottaa Pennut -sarjan yhteistyössä Oy Mush Ltd:n kanssa. Mushin Vaisto Puppy on lisäaineeton raaka täysravinto koiranpennuille. Siitä saat lisää tietoa täältä: Mushbarf.com

Tilaa Lemmikkimedian YouTube -kanava

Helpointen seuraat Pennut-sarjaa, kun tilaat Lemmikkimedian YouTube -kanavan, niin olet aina ensimmäisten joukossa uuden jakson ilmestyessä:

 

Kaikki Lemmikkimedian koira-videot löydät täältä.