orangevalko

SIILIT OVAT SULOISIA LEMMIKKIELÄIMIÄ

Siilit: Katso videolta Lemmikkisiilin esittely PETexpo -tapahtumassa.

Siilit PetExpo -tapahtumassa

Lemmikkimedia tutustui lemmikkisiileihin Marja Pihkalan opastuksella PETexpo -tapahtumassa.

Nelivarvassiili on siilien heimoon kuuluva nisäkäslaji, joka elää luonnonvaraisena keskisen Afrikan kuivilla savanni- ja pensasalueilla. Nelivarvassiilistä on tullut viime vuosina suosittu lemmikkieläin.

Siili on yöeläin joka nukkuu päivällä ja valvoo yöllä. Lemmikkisiilit elävät keskimäärin 3-5 vuotiaiksi. Siilit syövät pääasiassa hyönteisiä, mutta kissoille tarkoitetu viljattomat kuivaraksutkin sopivat pienissä määrin osaksi lemmikkisiilin ruokavaliota. Siili tarvitsee aktiviteettejä, kuten juoksupyörän, sillä niillä on taipumus stressaantua ja lihoa. Riittävän suuren juoksupyörän löytäminen markkinoilta on kuitenkin osoittautunut hankalaksi, ja monet ovatkin rakentaneet sellaisen itse.

Siilin asumuksen tulisi olla vähintään kahden neliömetrin suuruinen. Liian pieni asumus aiheuttaa siilille stressiä ja huonontaa sen elämänlaatua. Siiliä ei myöskään kannata pitää samassa huoneessa, jossa isäntäväki nukkuu, sillä yöaktiivisuutensa ansiosta se pitää meteliä esimerkiksi juoksupyörässä juostessaan.

 

Taksoni: Laji

Yläluokka: Atelerix

Lähde: Wikipedia

Lisätietoa:

Suomen Siiliyhdistys ry.   http://www.suomensiiliyhdistys.fi

Lisää siileistä Lemmikkimedian sivuilla: https://lemmikkimedia.fi/category/muut/