orangevalko

MERIVESIAKVAARION HOITOVINKKI - PUHDISTAJAKATKARAPU

Katso videoltamerivesiakvaarion hoitovinkki.

#2 – Hoitovinkki: Puhdistajakatkarapu – Lysmata Amboinensis

Merivesiakvaarion hoitovinkit on Lemmikkimedian ja Siniriutan yhteistyössä toteuttama sarja, jossa annetaan hyviä hoitovinkkejä alan harrastajille. Tällä viikolla Kim Söderberg kertoo puhdistajakatkaravun eduista merivesiakvaariossa. Katso videolta puhdistajakatkaravun hoitovinkki!

Siniriutan tarjous Lemmikkimedian katsojille!

Puhdistajakatkarapu

Puhdistajakatkarapu – Lysmata Amboinensis

  • Lysmata amboinensis -katkarapuja kutsutaan puhdistajaravuiksi, sillä ne syövät loisia kalojen pinnalta. Symbioottisessa suhteessa kaloille ja äyriäisille kehittyy tapaamispaikka, johon uidessaan kala osoittaa käyttäytymisellään haluavansa puhdistusta. Silloin katkarapu kiipeilee läheisillä koralleilla niin, että se voi puhdistaa kalan joka puolelta. Isot kalat avaavat suunsa, jolloin katkaravut voivat puhdistaa niiden suuontelon ja kidukset.
  • Lysmata amboinensis -katkarapu elää luonnossa Punaisellamerellä ja trooppisella Indopasifisella merialueella. Se elää tyypillisesti koralliriuttojen ulkorinteillä.

Lähde: fi.wikipedia.org/wiki/Lysmata_amboinensis

 S I N I R I U T T A

Merivesiakvaarioiden erikoisliike!

Kotisivut:  http://www.siniriutta.fi

Facebook:  https://www.facebook.com/groups/176180931587/

Katso myös muutkin Lemmikkimedian ja Siniriutan yhteistyössä toteuttamat merivesiakvaarioiden hoitovinkit akvaariot osiostamme!