orangevalko

MIKAEL WESTERLUNDIN CIKLID-KELLARI

Katso video Mikaelin vaikuttavasta Ciklid -kellarista!

Harrastuksena Afrikkalainen kirjoahven eli Ciklid

Lemmikkimedia pääsi tutustumaan Mikael Westerlundin ciklid harrastukseen. Yli kymmenen upeaa allasta sijaitsee Helsingissä asuinrakennuksen kellaritiloissa. Tänne Mikael on onnistunut luomaan ainutlaatuista Tanganjikajärveä vastaavat olosuhteet sadoille kirjoahvenilleen. Katso video ja kuuntele, kuinka pitkä harrastus on tuottanut Suomeen yhden parhaimmista chiklid -asiantuntijoista.

Kiitos Mikael, että saimme vierailla trooppisessa pyhätössäsi 🙂

– Team Lemmikkimedia

Kirjoahvenet (Cichlidae) on makeissa vesissä elävä kalaheimo, josta tunnetaan eri arvioiden mukaan 1 300–2 000 lajia. Ne jaetaan 112–226 sukuun. Kirjoahventen koko vaihtelee pari senttiä pitkistä lähes metrisiin. Vartalonmuodoissa on eroja, mutta yleisin vartalonmuoto on pystysuuntaan melko litteä (esimerkkilajina lehtikala).

Kirjoahventen luonnolliseen levinneisyysalueeseen kuuluu Afrikka (ainakin 900 lajia), Etelä-Amerikka (291 lajia), Keski-Amerikka ja Länsi-Intia, Lähi-itä sekä Etelä-Intia ja Sri Lanka. Pohjois-Amerkassa elää yksi alkuperäinen laji, teksasinkirjoahven. Eurooppa ja Australia ovat saaneet kirjoahvenkantansa villiintyneistä, muualta tuoduista lajeista.

Lähde Wikipedia

Lisää tietoa:

Aqua-web – Kirjoahven -foorumi http://aqua-web.fi/forum/viewforum.php?f=16

Ciklidistit ry http://www.ciklidistit.fi

Katso lisää akvaarioista Lemmikkimedian akvaariot -osiosta!