orangevalko

KESYROTTA - ERITTÄIN ÄLYKÄS JYRSIJÄ

Lemmikkimedia tapasi PETexpo messuilla Roosa Peltolan ja kesyrotta Pamelan. Roosa kertoo lemmikkirottaharrastuksesta ja antaa hyviä vinkkejä tuleville harrastajille. Katso video ja saat tietoa minkälainen kesyrotta on.

Kesyrotta – erittäin älykäs jyrsijä

Kesyrotat ovat lemmikkieläimenä pidettäviä rottia. Kesyrottien jalostus alkoi 1800-luvulla isorotasta (Rattus norvegicus). Myös mustarotasta (Rattus rattus) kesytettyjä rotuja on, mutta ne ovat huomattavasti harvinaisempia. Vaikka kesyrotat ovat samaa lajia kuin luonnossa elävät isorotat, ovat ne käytökseltään säyseämpiä ja luottavaisempia kuin luonnonvaraiset edeltäjänsä.

Rotat ovat seurallisia ja viihtyvät ihmisten seurassa, joskin tarvitsevat usein kumppanikseen lajitoverin sillä kyseessä on laumaeläin. Kesyrotat sopivat lemmikiksi monelle, sillä ne sopeutuvat monenlaisiin elämäntilanteisiin ja ovat kohtalaisen helppohoitoisia. Perushoitoon kuuluu ruokinnan ja häkin siivouksen ohella kynsien leikkuu ja hännän peseminen ja rasvaaminen.

Rotat viihtyvät hyvin myös kotona vapaana, kunhan koti on rottaystävällinen. Ne voivat esimerkiksi istuskella omistajansa olkapäällä maailman menoa seuraillen.

Lähde Wikipedia

Lisää tietoa:

Suomen Kesyrottayhdistys ry  http://www.kesyrottayhdistys.fi

Katso lisää videoita lemmikkijyrsijöistä lemmikkimedian pörröset -osiosta!