orangevalko

LEMMIKKISIILIT OVAT AKTIIVISIA JA UTELIAITA TOUHUAJIA

Lemmikkisiilit ovat veikeitä ja touhukkaita ystäviä. Tiia Helenius kertoo videolla lemmikkisiileistä ja esittelee katsojille oman siilinsä, Tuhkimon.

Lemmikkisiilit ovat aktiivisia yöeläimiä

Lemmikkisiilit ovat aktiivisia yöeläimiä, jotka nukkuvat päivisin ja heräävät touhuamaan pimeän laskeuduttua. Ne ovat luonteeltaan hyvin uteliaita ja pitävät uusien paikkojen tutkimisesta ja öisistä juoksuretkistä. Siili on pääosin aktiivinen öisin, ja nukkuu päivällä. Siili tunnistaa omistajansa tämän hajun perusteella ja nauttii päivittäisestä rapsuttelusta ja hellimisestä.

Lemmikkisiilit ovat kesyjä siilejä, jotka tulisi hankkia aina kasvattajalta. Luonnonvaraista siiliä ei saa kesyttää lemmikiksi. Siili syö ravinnokseen pääosin hyönteisiä, ja sen ruokavalion tulisi koostua 60-70% erilaisista hyönteisistä. Loput ruokavaliosta koostuu muista lihapitoisista aineksista, kuten maustamattomasta kanasta.

Lemmikkisiilin asumuksen minimikoko on 1-2 neliötä, mukaanlukien juoksupyörä, jonka siili tarvitsee pysyäkseen aktiivisena. Mikäli perheessä on useampi siili, tarvitsee jokainen niistä oman aitauksen, sillä kyseessä on hyvin reviiritietoinen eläinlaji.

Lisää lemmikkisiileistä PetExpo -messuilta, jossa Lemmikkimedia kävi tutustumassa: https://lemmikkimedia.fi/lemmikkisiili/

Lahde: Suomen Siiliyhdistys ry. suomensiiliyhdistys.fi/