LAJIESITTELYSSÄ HARJASGEKKO
Harjasgekko, eli harrastajien keskuudessa ”cilli” tai ”silli” nimellä kulkeva gekko on suosittu lemmikkilisko. Lempinimi ”silli” juontaa juurensa lajin latinankielisestä nimestä Correlophus ciliatus. Täysikasvuinen harjasgekko on 125-175 mm pituinen, ja voi elää jopa yli 10 vuotiaaksi. Tutustu harjasgekkoon lähemmin videolta!
KATSO VIDEO HARJASGEKOSTA:


Carita
- Kirkkonummelainen koiranomistaja
- Harrastaa koiratanssia
- Koirat mukana aktiivisesti omassa elämässä
Effie ja Helmi
- Effie 10v ja Helmi 8v
- Effie on aktiivinen ja vilkas
- Helmi puolestaan rauhallinen sohvalla köllöttelijä

125-175mm

aktiivinen yöllä

tippunut häntä ei kasva takaisin

149€
SOPII ALOITTELEVALLE MATELIJAHARRASTAJALLE
Harjasgekko on helppohoitoinen lemmikki. Ne ovat luonteeltaan rauhallisia, ja niitä voidaan myös käsitellä, toisin kuin muita imukuppijalkaisia gekkoja, joiden nahka saattaa repeytyä hyvinkin herkästi. Harjasgekot sopivat myös hyvin aloittelijoille. Harjasgekon käsittelyssä tulee kuitenkin olla varovainen, sillä liiasta käsittelystä stressaantunut lisko saattaa pudottaa häntänsä, joka ei kasva takaisin. Hännättömyys ei sinänsä haittaa liskoa itseään, ja haitta onkin lähinnä kosmeettinen.
HARJASGEKON TERRAARIOTA SISUSTETTAESSA VAIN MIELIKUVITUS ON RAJANA!
Terraarion valinnassa kannattaa ottaa huomioon terraarion korkeus. Harjasgekolla tulisi olla runsaasti kiipeilymahdollisuuksia asumuksessaan. Harjasgekon terraarion voi sisustaa vehreäksi ja viidakkomaiseksi, ja siten se tuo iloa silmälle myös silloin, kun itse lisko ei ole näkyvillä. Pohjamateriaalina voi käyttää esimerkiksi lannoittamatonta turvetta, joka tulee kosteuttaa hyvin. Terraarioon voi istuttaa myös eläviä kasveja, mutta siinä tapauksessa kannattaa huomioida, että lisko kiipeilee myös kasvien päällä, ja niiden tulee olla siihen tarpeeksi kestäviä.
Terraarion lämpötilaksi riittää sopivasti huoneenlämpö, ja harjasgekot eivät tarvitse erillistä lämpölamppua. Ilmankosteuden tulee kuitenkin olla riittävä, n. 70-80%. Sitä on helppo ylläpitää sumuttelemalla terraariota päivittäin.
Harjasgekot syövät hedelmiä ja hyönteisiä. Hedelmistä vain sitrushedelmät eivät sovellu harjasgekolle. Sopivia hyönteisiä ovat esimerkiksi sirkat ja torakat. Harjasgekolle voi syöttää myös kaupan hedelmäsoseita, mutta silloin tulee suosia sokerittomia ja lisäaineettomia vaihtoehtoja.
Janoatko vielä lisää tietoa?
Harjasgekkoja on hyvin saatavilla ja niitä voi hankkia esimerkiksi Megaeläimestä
Lisää matelijoista löydät Lemmikkimedian terraariot -osiosta.
Kiinnostaako terraarion sisustus. Katso ohjeet täältä: Näin rakennat terraarion
Aloittelijan opas matelijaharrastukseen.