orangevalko

TARANTULAT

Tarantulat eli lintuhämähäkit luokitellaan uuden – ja vanhan maailman lajeihin. Uuden maailman lajit tulevat Pohjois- ja Etelä-Amerikasta ja ovat yleisesti ottaen aloittelijaystävällisempiä lajeja. Vanhan maailman lajit tulevat taas Aasiasta, Afrikasta, Australiasta ja Euroopasta. Niiden myrkky on yleisesti vahvempaa ja täten ne vaativat hieman enemmän kokemusta. Kävimme tutustumassa Atte Santalaan ja Jenna Wathénin upeaan kotiin, jossa on kaiken kaikkiaan 200 erilaista herppilajia, muun muassa tarantulia. 

TUTUSTU TARANTULIIN:

Carita
Tarantulat

Jenna Wathén

 • Oma ensimmäinen matelija oli viljakäärme
 • Rakastanut matelijoita pienestä asti 
 • Viidakkokirja.com:in toinen perustaja 

Tarantulat

 • Myrkyllisiä 
 • 3 erilaista ryhmää: 
  • kaivautuvat 
  • maassa elävät 
  • puissa elävät 
Tarantula symbol

2 cm - n. 28cm

Missä symbooli

Uuden maailman lajit: Pohjois- ja Etelä-Amerikka
Vanhan maailman lajit: Aasia, Afrikka, Australia ja Eurooppa

huutomerkki

Myrkyllisiä

TARANTULAT: ERILAISIA LAJEJA ON REILU 100

Tarantulalajeja löytyy monia erilaisia. Värejä löytyy ruskeasta erilaisiin neonväreihin. Tarantulat ovat myrkyllisiä ja siksi niiden käsittelyssä tulee olla erityisen huolellinen. Tarantulia voidaan siirtää erilaisten siirtovälineiden sekä purkkien kanssa. Kun tarantulan terraarioiden kanssa työskentelee, tulee työskenneltävän huolehtia riittävästä suojavarusteista. Hämähäkit eivät kestä pudotusta, joten siirroissa tulee olla erityisen huolellinen.  

Tarantulat syövät luonnossa hyönteisiä sekä pieniä nisäkkäitä. Tarantulan oikean koon tietää siitä, kun tarantulan pylly osa on kaksi kertaa suurempi sen kilpeen nähden. Niitä ei siis kannata ruokkia liikaa, sillä liian suuri takavartalo voi olla niille kohtalokas molttauksen aikana. 

TARANTULAT JAETAAN KOLMEEN RYHMÄÄN

Tarantulat jakautuvat 3 eri ryhmään, kaivautuviin, terrestriaalisiin, eli maan päällä eläviin sekä arboreaalisiin, eli puussa eläviin. Tarantulien terraario tuleekin valita niiden alkuperäisen elinympäristön mukaan. Esimerkiksi maan päällä elävien terraarion pohjapinta-alan tulee olla vähintään kaksinkertainen hämähäkin jalkoihin verrattuna. Osa tarantulista täyttää terraarion ohuella seittimatolla. Tarantulat eivät tarvitse erityistä valoa, ja liiasta valosta voi olla niille jopa haittaa. 

Janoatko vielä lisää tietoa?

Tutustu lisää Viidakkokirja.com sivuilta matelijoihin

Haluaisitko matelijan? Tutustu Lemmikkimedian aloittelijan opas matelijaharrastukseen -videoon

Kiinnostaako myrkkykäärmeet: Katso video