orangevalko

KUNINGASPYTONIT

 Kuningaspytonit ovat Keski- ja Länsi-Afrikasta kotoisin ja ne ovat pienin pyton laji. Päivisin pytonit lymyilevät termiittien ja nisäkkäiden koloissa ja iltaa myöten aktivoituvat. Lemmikkimedia pääsi tutustumaan Jenna Wathénin ja Atte Santalan kuningaspytoneihin. 

Kuningaspytonit: Katso video!

Carita
Kuningaspytonit

Jenna Wathén

  • Ensimmäinen matelija oli viljakäärme 
  • Kasvattaa kuningaspytoneita 
  • Perustanut Viidakkokirja.com sivuston

Kuningaspyton

  • Pienin pytonlaji 
  • Elävät maalla 
  • Yöeläin
käärme pituus symbol

n 150cm

häkki

LEVEYS: 120cm - 150cm
SYVYYS: 60cm

hiiri symbooli

ruokitaan pakastehiirillä

TUHANSIA ERI VÄRIMUUNNOKSIA

Suuren suosionsa takia pytoneista on kehitetty tuhansia eri värimuotoja. Kuningaspytonit ovat helppohoitoisia ja siksi myöskin usein aloittelijaystävällisiä. Kuningaspytonit kuuluvat SITES lainsäädännön B2 liitteeseen, mikä tarkoittaa että pyton vaatii aina alkuperäistodistuksen. Jos siis olet hankkimassa itsellesi pytonia, ota selvää löytyykö kasvattajalta antaa sinulle tällainen todistus. Ennen pytonien hankintaa tulee kotiin hankkia sille oikeanlaiset olosuhteet. Kuningaspytonit ovat terrestiaalinen laji, eli maan päällä elävä laji. Niille maapinta-ala on tärkeämpää kuin korkeus. Pytonien terraarion koon suositus on 120 – 150cm leveydeltään ja 60cm syvä, mutta terraarion koko on hyvin yksilöllistä. Terraarion kosteus tulisi olla 50-70%. 

MITÄ KUNIGNASPYTONIT SYÖVÄT?

Kuningaspytonit syövät noin kerran kuukaudessa. Ruokavalioon kuuluu pakaste-eläimiä, kuten hiiriä. Ruoka saa olla pytonin paksuimman kohdan kokoista, mutta ruoan kokoa tulee aina vaihdella. Pytonien tulee antaa syödä ruokansa rauhassa, ja ruokinnan jälkeen tuleekin odottaa noin kaksi päivää ennen käsittelyä. Jos pytonia käsittelee heti ruokinnan jälkeen, voi se oksentaa ruokansa ulos, joka vahingoittaa sitä. Osa pytoneista voi paastoilla, mutta suurimmaksi osaksi pitkä paastoilu kertoo muun muassa käärmeen huonovointisuudesta tai stressistä. 

Janoatko vielä lisää tietoa?

Haluaisitko verkostoitua herppiharrastajien kanssa? Viidakkokirja.comista löydät lisää herppiharrastajia!

Kiinnostaako myrkkykäärmeet? Lue artikkeli TÄSTÄ