orangevalko

KOIRATANSSI MAHDOLLISTAA HEITTÄYTYMISEN

Koiratanssi on heittäytymiskykyä ja mielikuvitusta vaativa laji, jossa omistaja ja koira saavat toteuttaa itseään luovasti, vapaasti ja yhteistyötä vaalien. Koiratanssissa on kyse luovasta tottelevaisuudesta, ja sitä voi harrastaa koiran kuin koiran kanssa. Koiratanssissa varmasti jokainen koira pääsee toteuttamaan itseään omalla tavallaan. 

Lemmikkimedia kävi Vantaalla Koirakeitaassa tutustumassa lajiin, ja nyt pääset katsomaan videolta, että minkälaisesta lajista on kyse!

KATSO VIDEO KOIRATANSSISTA:

Carita
Effie ja Helmi

Carita

  • Kirkkonummelainen koiranomistaja 
  • Harrastaa koiratanssia 
  • Koirat mukana aktiivisesti omassa elämässä 

Effie ja Helmi

  • Effie 10v ja Helmi 8v 
  • Effie on aktiivinen ja vilkas 
  • Helmi puolestaan rauhallinen sohvalla köllöttelijä 
Missä symbooli

Koirakeidas, Vantaa

kello

joka toinen sunnuntai 14-16

Euro

20,5€ / tunti

JAETTU ILO ON PARAS ILO

Koiratanssin aloittamiseen eri tarvitse olla pohjaa esimerkiksi tokosta. Siihen riittää halu kokeilla ja oppia yhteistyön ja oivaltamisen kautta. Koiratanssin voi aloittaa vaikka kotona opettamalla ensin koiralle muutamia temppuja ja liikkeitä, ja miettimällä miten niitä voisi sovittaa koreografiaksi musiikin kanssa. Koiratanssia voi myös harrastaa useissa koirakouluissa, ja silloin laji onkin parhaimmillaan, kun näkee ryhmässä kehityksen ja saa palautetta myös muilta. 

AIVOT NARIKKAAN JA FLOW -TILAAN

Koiratanssissa parasta on se, että se on vapauttavaa ja jopa terapeuttista. Siinä pääsee kunnolla flow -tilaan, ja voi fiilistellä yhteistyötä oman koiran kanssa. Kun keskittyy ohjaamaan koiraa musiikin soidessa taustalla, ja näkee kuinka koirakin oppii ja onnistuu, ei siinä hetkessä paljon arkihuolet paina mieltä. 

Koiratanssia kannattaa ehdottomasti kokeilla kotona tai kurssilla, jos etsinnässä on jokin kiva rento harrastus oman koiran kanssa, ja haluaa itsekin päästä heittäytymään ja laittaa aivot narikkaan. 

Koiratanssissa järjesetään myös kilpailuja, joita on kahdenlaisia: vapaatanssi (freestyle) sekä seuraaminen musiikin tahdissa (heelwork to music). Koiratanssin suurin anti on kuitenkin sen tuomat onnistumisen ilot yhdessä oman koiran kanssa!

Janoatko vielä lisää tietoa?

Koirakeitaan koiratanssiryhmät sekä muita koiraharrastuksia löydät täältä: https://www.koirakeidas.com/

Katso video myös Noseworkista, jos koiraharrastukset kiinnostavat!

Lisää videoita sekä esittelyjä koirien harrastuksista löydät Lemmikkimedian YouTubesta

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/