Harrastajat Koirat Lemmikit Rodut

Yorkshirenterrieri on vilkas ja vallaton koirakaveri

Lemmikkimedia kävi Kirkkonummella tutustumassa Karitaan ja kahteen yorkshirenterrieri -neitoon Effieen ja Helmiin. Katso ihanissa Sundsbergin syysmaisemissa kuvattu video ja ihastu sinäkin tähän pikkukoiraan!

Yorkshirenterrieri on energinen ja seurallinen rotu

Yorkshirenterrieri on pieni ja pippurinen, vilkas ja ehdottoman valloittava koirarotu. Toki luonne-erot vaihtelevat paljon yksilöidenkin välillä, mutta nämä pikkukoirat ovat poikkeuksetta hyvin karismaattinen ja iloinen rotu josta löytyy terrierimäisyyttä. Ne nauttivat yhdessä tekemisestä, oli kyseessä sitten reippailu luonnossa tai löhöily kotisohvalla.

Näyttelykoiran turkki kasvatetaan yorkshirenterrierin kohdalla pitkäksi, ja siinä tapauksessa turkin hoito vaatii vähän erityistä vaivannäköä omistajan osalta. Muuten yorkit ovat suhteellisen helppohoitoisia. Yorkshirenterrieri sopii iloiselle ja aktiiviselle ihmiselle, joka tykkää puuhailla paljon koiransa kanssa.

Yhteistä tekemistä reippaillen ja köllötellen

Koirien arki on aktiivista ja rauhallista vuoron perään. Karita ja koirat nauttivat yhdessä köllöttelystä sekä metsä- ja peltolenkeistä. Koirat ovat mukana kaikessa arjen tapahtumissa, ja erityisesti niiden pieni koko mahdollistaa helpon kuljetuksen – vaikka lentokoneessa mukana matkoilla! 

Karita harrastaa molempien koiriensa kanssa koiratanssia. Effien kanssa lajia on harrastettu pidempään, ja käyty ihan kilpailuissa asti, ja Helmin kanssa vain omaksi iloksi. Koiratanssissa korostuu omistajan ja koiran yhteistyö, ja se antaa mahdollisuuden olla luova. 

Yorkkia ei ole suoranaisesti helppo kouluttaa – se vaatii vähän mielikuvitusta ja hyvän palkan!

Jos koiratanssi tai muut koiraharrastukset kiinnostaa, niin katso video rally -tokosta , koiratanssista tai noseworkista!

Yhteistyössä:

Mush

Megaeläin

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta