BOLOGNESE -KOIRA: 3 asiaa, jotka sinun tulee tietää rodusta!
Lemmikkimedia kävi tutustumassa Marja Härmänmaahan ja Bolognese -koira Fannyyn. (Kennel Fabula Felsinea) Selvitimme kaiken olennaisen, joka Bolognese -koiraa harkitsevan tulisi rodusta tietää.
KATSO VIDEO YORKEISTA:


Marja Härmänmaa
- Italian modernin kirjallisuuden dosentti
- Kasvattaa Bologneseja pienimuotoisesti kennelnimellä Fabula Felsinea.
- Asuu Helsingin keskustassa Fanny-koiransa kanssa
Fanny
- Iloinen seurakoiraleidi joka viihtyy kaupungissa
- Tehnyt muutamia pentuja, mutta siirtynyt “eläkkeelle”.

2,5–4 kg

uros 27–30 cm, narttu 25–28 cm

Päivittäinen kampaus

n. 2000€
BOLOGNESE ON SEURAKOIRA
Bolognese on alkuperäiseltä käyttötarkoitukseltaan seurakoira. Rodun juuret ulottuvat jopa 1100-luvulle, ja renessanssiajalla 1500 -luvulla se oli suosittu seurakoira hoveissa. Sen pitää siis päästä toteuttamaan alkuperäistä lajityypillistä käytöstään – eli pitämään seuraa. Bolognese rakastaa olla siellä missä ihmisetkin ovat! Vaikka se ei ole erityisen aktiivinen tai puuhasteleva, se kaipaa paljon seuraa. Bolognesea harkitessa tämä kannattaakin miettiä tarkasti, onko oma elämäntyyli ja elämänvaihe sellainen, että pystyy viettämään koiran kanssa PALJON aikaa, tai ottamaan sen mukaan omiin menoihinsa. Pienen kokonsa ja yleisen rauhallisuutensa takia Bolognese on helppo ottaa mukaan vaikka kylään, kahvilaan ja ostoksille.
BOLOGNESE -KOIRA
Bolognese on pitkäikäinen ja suhteellisen terve rotu, joka voi elää jopa 18-vuotiaaksi. Se on sopusuhtainen ja pitkän historiansa ansiosta jalostunut varsin terveeksi. Joitakin lajityypillisiä sairauksia kuitenkin on, kuten polvilumpion sijoiltaanmenoa (patella luksaatio) sekä joitakin silmäsairauksia. Kuten minkä tahansa muunkin koiran, myös Bolognese -koiraa hankinnassa on syytä varmistaa koiran alkuperä ja jalostukseen tarkoitettujen koirien terveys.
Bolognese on pitkäkarvainen rotu, mutta jos koira on kotikoira, eikä omistajalla ole erityistä kiinnostusta turkin ylläpitoon, voidaan turkki leikata myös lyhyeksi – Bolognese on silloinkin aivan yhtä suloinen! Jos on kiinnostunut esimerkiksi näyttelytoiminnasa, tulee turkin hoitoon kuitenkin omistautua toden teolla. Alle 3-vuoden ikäisenä koiran turkki on vielä pentuvaiheessa, ja hoitaminen voi olla toden teolla tuskaisaa ja aikaa vaativaa. Aikuisen koiran turkki pestään noin kerran kuussa, ja kammataan kerran viikossa. Lisää tietoa ja yksityiskohtaisemmat ohjeet Bolognesen turkin hoitoon löytyy mm. Kennel Fabula Felsinean sivuilta.
Janoatko vielä lisää tietoa?
Lisää tietoa Bolognesesta kennel Fabula Felsinean sivulta.
Katso myös rotujärjestön sivut.
Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta