orangevalko

ROTUESITTELYSSÄ KANSALLISKOIRAMME SUOMENPYSTYKORVA

Lemmikkimedian rotuesittelyssä suomenpystykorva: Lemmikkimedia tutustui Koiramessuilla 18-19.12.2021 erilaisiin koirarotuihin, joista yksi oli suomenpystykorva. Videolla Nina Mahlanen SPJ:stä (suomen pystykorvajärjestö) kertoo rodun ominaispiirteistä, luonteesta sekä minkälaiselle koiranomistajalle rotu sopii. Katso tästä videoesittely suomenpystykorvasta!

KATSO VIDEO SUOMENPYSTYKORVASTA:

Koira -paino - valkoinen

Uros: 12–13 kg, Naaras: 7–10 kg

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

Uros 47 cm, Naaras 42 cm

Harja

Helppohoitoinen turkki

Euro

700-1000€

SUOMENPYSTYKORVA ON AINA VALMIS TOIMINTAAN

Suomenpystykorva on suomen kansalliskoira, ja sitä pidetään usein eräänlaisena ”koiran prototyyppinä” tai ”ihannekoirana” sen ominaisuuksien ansiosta. Se on kohtalaisen terve rotu. Ulkomuodoltaan koira on ryhdikäs, jäntevä ja valpas. Sillä on reipas ja toimintavalmis olemus – onhan sen alkuperäinen käyttötarkoitus muiden pystykorvien tapaan metsästyksessä. 

Suomenpystykorva on keskikokoinen koira. Sillä on uljas, omanarvontuntoinen luonne, ja se ei ole helpoin koulutettava. Suomenpystykorva sopii kuitenkin myös taajama-alueelle, kunhan saa tarpeeksi aktiviteettejä ja liikuntaa. Muuten se saattaa turhautua ja alkaa pian haukullaan häiritsemään naapureita.

Yhdistyksen sivulta löytyy kattavasti tietoa, jos esimerkiksi suomenpystykorva pentu ja pennun hankinta on mielessä. 

Me listasimme tähän artikkeliin kolme suomenpystykorvan parasta ominaisuutta!

 

SUOMENPYSTYKORVAN TOP 3 OMINAISUUTTA

1.SUOMENPUSTYKORVA ON TERVE JA SOPUSUHTAINEN ROTU

Suomenpystykorva on kehittynyt niin, että rodussa ei ilmene enää rakenteellisia vikoja. Se on kooltaan keskikokoinen, ja muodoltaan neliömäinen ja sopusuhtainen. Sen olemus on kiinteä ja ryhdikäs.

2. METSÄSTÄJÄN APURISTA ON MYÖS KOKO PERHEEN KOIRAKSI

Suomenpystykorva on käyttötarkoitukseltaan alunperin metsästyskoira, joka ilmaisee haukkumalla, missä riista kulloinkin on. Sillä on terävät vaistot ja aistit. Tämän herkkyyden ansiosta suomenpystykorvaa pidetään usein myös herkkähaukkuisena, ja siksi esimerkiksi kerrostaloalueelle sopimattomana. Rodun luonne on kuitenkin kehittynyt avoimempaan ja sosiaalisempaan suuntaan, minkä ansiosta se sopiikin myös vaikka koko perheen lemmikiksi. Suomenpystykorva on helppohoitoinen, isäntäväelleen uskollinen koira, josta ei tarmokkuutta ja energiaa puutu. 

3. OSA SUOMALAISTA MAISEMAA JA KULTTUURIPERINTÖÄ

Suomenpystykorva nimettiin vuonna 1979 Suomen kansalliskoiraksi, ja sen historia suomalaisessa erämaisemassa ulottuu jopa tuhansien vuosien päähän. Aikojen saatossa siitä on jalostunut kaunis ja älykäs rotu, joka on vahvasti osana suomalaista kulttuuriperintöä, metsästyskulttuuria ja erämaisemaa. 

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta