orangevalko

ROTUESITTELYSSÄ KULTAINENNOUTAJA

Kultainennoutaja on kaikkien rotu, sillä se haluaa aina miellyttää mahdollisuuksien mukaan omaa omistajaansa. Lemmikkimedia pääsi tutustumaan Lauraan ja hänen kahteen kultaiseennoutajaansa Goldieen ja Lovelyyn. 

KATSO VIDEO KULTAISESTANOUTAJASTA:

Kultainennoutaja-tyyppi
Kultainennoutaja

Laura Lindgren

  • Koiraharrastaja
  • Goldien ja Lovelyn omistaja
  • Pitää koirien kanssa puuhastelua tärkeänä 

Goldie ja Lovely

  • Veikeä parivaljakko 
  • Rakastavat haistella ja touhuta ulkona 
  • Lempipuuhaa on tehdä aivojen kanssa töitä 
Koira -paino - valkoinen

Uros 30-34 kg
Naaras 27 - 32 kg

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

Uros 56 - 61 cm
Naaras 51 - 56 cm

Harja

Hoitoa joka toinen päivä

Euro

1 300 - 1 600€

YKSI SUOMEN SUOSITUIMMISTA KOIRARODUISTA

Kultainennoutaja on yksi suomen suosituimmista koiraroduista, sillä se on tunnetusti kiltti, miellyttämisenhaluinen ja helppo kouluttaa. Se on alunperin jalostettu pienriistan talteenottamiseen, mutta on nykyään yleinen seurakoira. Kuten kaikki koirat, myös noutajat tarvitsevat paljon liikuntaa, aktiviteettejä ja virikkeitä. Niiden kanssa voi harrastaa esimerkiksi tokoa, eli tottelevaisuuskoulua, jossa myös Lauran noutajat ovat menestyneet hyvin.

Näyttelylinjainen noutaja ja metsästyslinjainen noutaja ovat saman rodun kaksi eri linjaa. Kyse on kuitenkin loppupeleissä samasta rodusta, ja näissä kahdessa linjassa ei ole huomattavia eroja. Työkoira, eli metsästyslinjainen noutaja kaipaa kuitenkin enemmän työtä, ja Laurakin toteaa, että metsästyslinjaista koiraa voi olla turha hankkia, jos ei itse lainkaan metsästä. Laura on itse harrastanut metsästämistä pienestä pitäen.

TERVEROTU, JOLLA VAIN VÄHÄN ROTUTYYPILLISIÄ VIKOJA

Kultainennoutaja on tyypillisesti melko terve rotu, jolla esiintyy vain vähän rotutyypillisiä vikoja. Rodun kohdalla lonkkaluokituksista puhutaan kuitenkin usein. A ja B luokkaiset lonkat ovat ns. terveet lonkat, mutta myöskään C lonkat harvoin tuottavat hankaluuksia. D- ja E lonkat ovat lonkkaluokituksesta “huonoimmasta päästä”, mutta Laura itsekin korostaa, että tietysti jokainen koira on yksilö ja lonkkaluokitus voi vaihdella myös luokituksen sisällä. Jalostukseen kuitenkin käytetään vain terveitä koiria.

Janoatko vielä lisää tietoa?

Kiinnostaisiko koiran kanssa harrastus? Tutustu Doboiluun!

Lisää koira-aiheisia juttuja Lemmikkimedian Koirat -sivulla