orangevalko

RETKEILEVÄ KISSA DALI

Moni ihminen mieltää edelleen kissan lemmikiksi, joka kökkii kotisohvalla tai sitten ulkoilee vapaana omakotitalojen takapihoilla ja metsissä. Nyt päästään kuitenkin tutustumaan ulkoilevien kissojen pioneeriin Daliin, jolle retkeily on tuttua puuhaa. Dali kulkee omistajansa Katin matkassa valjaissa, ja on päässyt näkemään seikkailuillaan mm. Norjan vuoristoa ja Kolin kansallispuiston.
Tutustu Dalin harrastukseen videolla, ja nappaa mukaan tärpit kissan kanssa seikkailuun!

KATSO VIDEO DALISTA:

A676C18F-3B6A-4AA6-9268-E72476231A93
5E7BA3CC-8B24-4268-B4B2-56D8153E129E

Kati

  • Retkeilee kissansa kanssa säännöllisesti
  • On muun muassa käynyt Kolin kansallispuistossa ja Norjan vuorilla kissansa kanssa 
  • Rakastaa ulkona olemista

Dali

  • Tunnetaan nimellä “Dali the adventure cat”, esim. Instagramissa
  • Tykkää seikkailla ulkona
  • Seikkailee aina valjaissa, ei koskaan vapaana
Koira -paino - valkoinen

alle 3,2 KG

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

alle 3,2 KG

Harja

alle 3,2 KG

Euro

0€

KISSAKIN VOI RETKEILLÄ

Dalin omistaja Kati on itse menevä ja hänelle retkeily ja luonnossa liikkuminen ovat tärkeitä harrastuksia. Siksi tuntuikin hyvältä ajatukselta totuttaa myös oma kissa kulkemaan mukana retkillä. Näin omistajan ei tarvitse harmistua siitä, että kissa on yksin kotona tai usein hoidossa, jos itse haluaa lähteä reissuun. Dalin kanssa ulkoillessa Katilla on mukanaan kantoreppu, johon Dali voi halutessaan pujahtaa lepäilemään, jos se ei jaksa kävellä, tai jos ympäristö on liian jännittävä. Parhaiten kissa viihtyy pienillä metsäpoluilla ja paikoissa, joissa se voi suojatua kivien ja kantojen taakse. Avarat puistot ja karut maisemat eivät ole niin sen mieleen, sillä silloin sen vaistot sanovat, että sillä ei olisi petoeläinten tielle sattuessa paikkaa piiloutua.

Kati on totuttanut Dalin ulkoiluun asteittain. Kun Dali oli pentu, lähdettiin ensin ulos kantorepussa, ja siihen totuttuaan kissaa alettiin viemään myös vähän pidemmälle ulos. Dali seuraa kiltisti omistajaansa, ja yleensä ilmoittaa kiehnäämällä tai maukaisemalla, kun haluaa takaisin reppuun.

Kati on kokeillut Dalin kanssa myös melomista ja suppailua, mutta koska sitä hän tekee itsekin harvemmin, pitäisi kissa aina uudelleen totuttaa, sillä se ehtii vieraantua vesilläolosta eikä oikein ymmärrä mistä on kyse. Kissan vieminen vesille ei kuitenkaan ole mahdotonta, ja moni kissa tottuukin siihen, kunhan saa aluksi kiinni jutun jujusta. Pelastusliivit kissalla tulee kuitenkin aina olla, jos sen ottaa mukaan vesille.

RETKEILY TUO OMAT HAASTEENSA

Kissan kanssa retkeillessä on myös syytä varautua ja tehdä suunnitelma sen varalta, jos kissa pääsee livahtamaan irti valjaistaan tai vaikka hyppää autosta ulos kun joku avaa auton oven. Kissan kaulapantaan voi esimerkiksi kiinnittää jäljittimen, joka näyttää kissan sijainnin, mikäli se päättää lähteä livohkaan. Tilanteen sattuessa ei tule hätääntyä, vaan kutsua kissaa rauhallisesti. Omistajansa lähellä ulkoilemaan tottunut kissa luultavasti palaa pian takaisin.

Katin mukaan pitkät automatkat olivat aluksi haasteellisia, mutta pienen totuttelun jälkeen Dali kuitenkin alkoi mieltämään autossaolon ihan mukavaksi asiaksi. Pitkillä automatkoilla Katilla on mukanaan kissan vessa, johon Dali voi halutessaan tehdä tarpeensa. Pysähdyspaikoilla luonto ei välttämättä ole kissalle kutsuva paikka käydä asioilla, ja silloin paras tapa on jättää kissan vessa autoon ja poistua itse hetkeksi paikalta, jotta kissa voi tehdä tarpeensa rauhassa.

AITOA LÄSNÄOLOA

Kissan kanssa ulkoilu ja retkeily ei suinkaan ole samanlaista kuin koiran kanssa. Maastossa kuljetaan huomattavasti hitaammin, ihmetellen ja haistellen, eikä jolkotella reippaasti kohti määränpäätä. Se vaatii enemmän läsnäoloa, ja tarjoaa omistajalle meditatiivista luonnossa liikkumista ja tilaa nauttia ympäristöstä ilman suorittamista ja paineita. Luonnossa liikkuessa huomaa asioita, joihin ei ehkä muuten kiinnittäisi huomiota.

Kissa on kissa, eikä sen luonne ole niin miellyttämisenhaluinen kuin esimerkiksi koiralla. Vaikka stressiltä ja hampaiden kiristelyltä ei voi täysin välttyä, on yhteisten elämysten jakaminen ja upeiden maisemien katselu oman lemmikin kanssa mahtava ja korvaamaton kokemus.

Dalin seikkailuihin voit tutusua lisää upeassa blogissa http://www.dalitheadventurecat.com/ . Blogista löytyy tietoa ja vinkkejä kissan totuttamiseen ulkoiluun ja seikkailuun, sekä muuta hyödyllistä tietoa kissoista.

Dalin seikkailuja voit seurata myös instagramissa @dalitheadventurecat !

Muita ulkoilevia kissoja löytää mm @ulkoilevatkissat -instagram tililtä.

Janoatko vielä lisää tietoa?

Jos kissajutut kiinnostavat, niin tsekkaa Lemmikkimedian kissat -osio , josta löytyy juttuja mm kurkkua syövästä Mauri -kissasta, kissojen ravinnosta sekä Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesyn toiminnasta, sekä paljon rotuesittelyjä.

Sivuiltamme https://lemmikkimedia.fi/ löydät myös paljon tietoa, esittelyjä ja tarinoita muista lemmikkieläimistä ja niiden hoidosta.

Lemmikkimedian löydät myös instagramista @lemmikkimedia  sekä facebookista: https://www.facebook.com/lemmikkimedia/