Harrastajat Kissat

Mauri and cucumbers: Kurkkua syövä kissa!

Lemmikkimedia kävi tutustumassa Mauri and cucumbers -nimellä kulkevaan TikTokista tuttuun, kurkkua syövään kissaan. Katso video ja haukkaa pala Maurin elämää!

Mauri and cucumbers valloitti TikTokissa

Mauri on ihan tavallinen oululainen kissa, jonka somesuosio räjähti viime keväänä TikTokissa julkaistun videon myötä. Videolla omistaja Heli tulee töistä kotiin, jättää kauppakassin eteiseen ja lähtee käymään vielä ulkona. Mauri maukuu eteisessä vallankumouksellisesti. Videolla on yli 10 miljoonaa katsojaa. Suosio jatkui videolla, jossa Heli jättää kauppakassin taas eteiseen, mutta tällä kertaa kassin ostoksista löytyy kurkku, jonka Mauri oitis löytää ja järsii siitä muutaman palan. Tälläkin videolla on yli 4 miljoonaa katsojaa. 

Seuraajia Maurin TikTok -tilillä on yli 300 000, ja instagramissa yli 60 000. 80% Maurin seuraajista on ulkomailta, ja siksi Heli tekeekin videot englanniksi. Heli on myös perustanut Maurin seikkailuille YouTube -kanavan. Mauriandcucumbers -tilillä on paljon lapsia seuraajana, ja monet yhteydenotot tulevat vanhemmilta jotka katsovat maurivideoita yhdessä lastensa kanssa.

Kurkku on ykkönen

Muitakin vihanneksia on yleisön pyynnöstä kokeiltu, mutta Mauri ei välittänyt mistään niin kuin lempikasviksestaan kurkusta. Kesäkurpitsa oli ihan ookoo. Koska kissat ovat kuitenkin lihansyöjiä, ei Maurikaan saa syödä kurkkua mielin määrin. Heli antaa sille siivun tai pari noin kerran viikossa, vaikka jos Maurilta kysyttäisiin, se söisi kurkkua joka aterialla. 

Kaksikko on kotoisin Oulusta, mutta he matkustavat säännöllisesti junalla Helsinkiin Helin poikaystävän luokse. Kissa on pennusta asti tottunut junalla matkustamiseen, ja käyttäytyy junassa sangen mallikkaasti. Se on seurallinen ja utelias luonteeltaan, joten matkustaminen ei myöskään kummemmin stressaa sen mieltä. Helsingissä se ulkoilee hihnassa, ihastelee pihapiirin pupuja ja siilejä, sekä käy lemmikkiystävällisessä ravintolassa syömässä.

Fanituotteita ja tulevaisuuden haaveita

Heli on ammatiltaan graafinen suunnittelija, ja on yleisön pyynnöstä myös tehnyt muutamia Mauri and Cucumbers -fanituotteita. Maurilla on myös erillinen instagram -tili @mauriandarts, jossa Heli julkaisee Maurista tekemiään taideteoksia. 

Heli julkaisee Maurista uutta materiaalia päivittäin. Tulevaisuudessa hän jatkaa materiaalin tuottamista päivätyönsä ohella, ja haaveilee tekevänsä Maurin seikkailuista lastenkirjan jonain päivänä. Mauriandcucumbers -tililtä huokuu lämmin ja satumainen tunnelma, ja sekä kissa että omistaja ovat kuin lastenkirjoissa seikkailevat persoonalliset hahmot. Jos tällainen kirja tulisi, sille löytyisi varmasti lukijoita!

Maurin TikTok -sivu: https://www.tiktok.com/@mauriandcucumbers?

Maurin junamatka: https://www.tiktok.com/@mauriandcucumbers/video/6936508150862318854?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

10 milj katsojaa kerännyt hittivideo: https://www.tiktok.com/@mauriandcucumbers/video/6919891467435642117?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Mauri syö salaa kurkkua: https://www.tiktok.com/@mauriandcucumbers/video/6930608582534712581?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Maurin fanituotteet: https://www.redbubble.com/people/mauricucumber/shop

 

Lemmikkimedia on tehnyt myös paljon juttuja kissoista ja kissojen hyvinvoinnista, tästä linkistä pääset lukemaan jutun esimerkiksi kissojen ulkoiluttamisesta.

Comments

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *