orangevalko

ROTUESITTELYSSÄ BENGALIKISSA

Bruno on Saran ja Urhon 8kk vanha bengalikissa. Pariskunta on hankkinut lemmikin yhdessä, ja heillä molemmilla on kissan virallinen omistajuus. Lemmikkimedia kävi tutustumassa kolmikon arkeen Helsingin Roihuvuoressa. Katso videolta haastattelu!

KATSO VIDEO BRUNOSTA:

Sara ja urho
Bengaalikissa

Urho ja Sara

  • Helsinkiläiset kissanomistajat
  • Ensimmäinen yhteinen kissa 
  • Tykkäävät ulkoilla ja leikkiä Brunon kanssa

Bruno

  • 1,5 vuotias 
  • Lempileluja ovat kilisevät pallot
  • Utelias vieraita kohtaan mutta omistajien rapsutuksia ei voita mikään
Kissa

4 - 6 kg

kissasäkä

enintään 30 cm

Harja

ei vaativa

Euro

noin 1 500€

KISSAN OTTAMISTA HARKITTIIN PERUSTEELLISESTI

Vaikka kyseessä on nuori pariskunta, ja sekä Urholla että Saralla on vielä opiskelut edessä, on heillä yhteinen lemmikki. Ennen kissan hankintaa asiasta keskusteltiin ja mietittiin etukäteen, mitä tehdään tilanteessa jossa toinen vaikka pääsee opiskelemaan ja joutuu muuttamaan uuteen kaupunkiin. Sara ja Urho sopivat, että kissa jäisi sen osapuolen luokse, joka jää pääkaupunkiseudulle, sillä siellä ovat myös molempien tukiverkot ja perheet. Sara on vastikään saanut kuulla päässeensä opiskelemaan oikeustiedettä Lapin yliopistoon, ja muuttaakin nyt Rovaniemelle opintojen perässä. Bruno ja Urho jäävät Helsinkiin, mutta tarkoitus on kyläillä kuitenkin puolin ja toisin, ja pidemmillä reissuilla myös Bruno -kissa pääsee mukaan tutkimaan Lappia.

KISSAN EI TARVITSE RAJOITTAA ELÄMÄÄ

Sara ja Urho kokevat, että elämä kissan kanssa ei ole rajoittanut heitä mitenkään. Toki pitää olla valmistautunut ja sitoutunut huolehtimaan lemmikistä sekä ajallisesti että taloudellisesti, mutta kumpikaan ei koe että kissa perheenjäsenenä rajoittaisi menemisiä ja tulemisia mitenkään. Bruno kulkee mukana mökillä ja kylässä, ja kolmikon arki rullaa kaikin puolin sujuvasti. Mitään vääntöä kissan hoidosta ei myöskään ole pariskunnan välille syntynyt. He kuitenkin huomauttavat taloudellisista kuluista, joita lemmikki voi aiheuttaa, ja niistä tulee olla tietoinen. Omistajan tulee varautua siihen, että mahdollisten eläinlääkärikäyntien yhteydessä rahaa palaa satoja euroja.

TÄRKEÄ, MUTTA EI ELÄMÄÄ SUUREMPI PÄÄTÖS

Lemmikin ottaminen yhdessä kumppanin kanssa on iso ja sitouttava askel, joka pakottaa miettimään suhteen tulevaisuutta aika pitkällekin. On tärkeää keskustella asioista etukäteen, ja miettiä mahdolliset tilanteet läpi, joissa lemmikki jää asumaan vain toisen osapuolen luo. Lemmikin hankinnan ei silti tarvitse olla mikään elämää suurempi päätös, vaan riittää että on sitoutunut hoitamaan sitä sen elämän loppuun asti – hankki sen sitten yksin tai kumppanin kanssa. 

Sekä Urho että Sara kokevat, että Bruno on tuonut heidän elämäänsä valtavasti iloa ja lämpöä. On ihanaa kun työpäivän jälkeen kotona odottaa joku, joka käpertyy syliin kehräämään. Lemmikissä parasta onkin yhdessä jaettu arki ja läsnäolo.

Brunon seikkailuja voit seurata instagramissa: @brunonpaivakirja

Janoatko vielä lisää tietoa?

Rotuesittely bengalikissoista löytyy täältä.

Katso myös bengalikissayhdistyksen sivut: https://www.bengalikissa.fi

Lue lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä kissoista löydät Lemmikkimedian YouTubesta