orangevalko

SOPIVAT VALJAAT KOIRALLE & WILLIN REVIIRI

WILLI on uusi kotimainen lemmikkitarvikemyymälä, joka on vastikään avannut myös verkkokaupan. Verkkokauppa on selkeä ja käyttäjäystävällinen, ja sieltä löytää helposti etsimänsä. Me Lemmikkimedialla tykättiin erityisesti siitä ominaisuudesta, että tuotteista näkee myymäläsaatavuuden – jos vaikka haluaa heti käydä hakemassa tuotteen kotiinsa, tai tarvitsee asiantuntijan apua oikean tuotteen valintaan. Me kävimme WILLIn myymälässä, jossa meitä autettiin valitsemaan Ringo -koiralle sopivat valjaat. Videolla asiantuntija kertoo, mitä valjaiden valinnassa tulisi ottaa huomioon!

Lemmikkimedia arpoo 22.12.2021 3 kpl lahjakortteja WILLIn verkkokauppaan.
Carita
Effie ja Helmi

Carita

  • Kirkkonummelainen koiranomistaja 
  • Harrastaa koiratanssia 
  • Koirat mukana aktiivisesti omassa elämässä 

Effie ja Helmi

  • Effie 10v ja Helmi 8v 
  • Effie on aktiivinen ja vilkas 
  • Helmi puolestaan rauhallinen sohvalla köllöttelijä 
Missä symbooli

9 myymälää Suomessa

kello

Espoon Tapiolan myymälä: ma-pe 10-20 la 10-19 su 12-18

huutomerkki

Avainlippu merkitty täysin suomalainen myymälä

VALJAAT KOIRALLE - MISTÄ ALOITTAA?

Koiran ulkoiluun kannattaa lähes aina valita valjaat, koirasta riippumatta. Vaikka koira olisi pieni, tai ongelmaa vetämisen kanssa ei olisi, ovat ne silti koiralle mukavampi vaihtoehto kuin kaulapanta. Tilanteessa, jossa koira esimerkiksi säikähtää, ja hihna kiristyy, valjaiden käyttö mahdollistaa sen että paine jakaantuu suuremmalle alueelle säästäen koiran epämiellyttävältä tunteelta.

Laajasta valikoimasta omalle koiralle sopivat

Valjaita on erilaisia malleja: Y- ja T-valjaat ovat useimmin käytetyt, perinteisemmät valjasmallit jotka sopivat monelle koiralle erilaisiin tarpeisiin. Erityisesti pienemmille koirille sopivat Step in -valjaat ovat helppo pukea päälle. Veto- ja juoksuvaljaat on tarkoitettu erilaisiin koiraharrastuksiin, kuten vetolajeihin tai koirajuoksuun. Vedonestovaljaat taas hillitsevät koiran vetämishaluja, mutta eivät poista vetämisongelmaa.

Katso lyhyt esittely erilaisista valjasmalleista

VALJAAT KOIRALLE KANNATTAA VALITA HUOLELLA

Tärkeät mitat koiran valjaita valittaessa ovat kaulan ja rinnanympärys. Valjaiden tulee olla tukevat ja napakat, mutta ne eivät saa hiertää tai kiristää koiraa. Valjaiden rinnan kohdalle tuleva remmi ei saa kiristää koiraa kurkusta, tai rajoittaa sen etujalkojen liikettä. Koiralla tulisi olla täysi liikkumavapaus valjaissa, niin että mikään valjaiden osa ei rajoita sen liikeratoja. Netistä tilattaessa kannattaa valita malli, jossa on mahdollisimman paljon säätövaraa.

Valjaiden istuvuus

Valjaita valittaessa kannattaa myös huomioida helppokäyttöisyys ja puettavuus. Lenkille lähdettäessä haluat tuskin askarrella koiran valjaiden kanssa varttitolkulla – joten sekä itsesi että koirasi hermoja säästääksesi kannattaa valita sellainen valjasmalli, jotka sinun on helppo ja kiva pukea koiralle.

VINKIT SOPIVIEN VALJAIDEN VALITSEMISEEN KOIRALLE

1. Käyttötarkoitus – tulevatko valjaat tavalliseen ulkoiluun, vai jonkun lajin, esim koirajuoksun harrastamiseen?

2. Koiran koko ja rotu – onko kyseessä pieni koira vai suuri ja voimakas koira? Koiran koko vaikuttaa myös valjaiden koon valitsemisen lisäksi valjasmallin valintaan.

3. Mittaa kaulan ja rinnanympärys – jos tilaat netistä, valitse mahdollisimman paljon säätövaraa!

4. Valjaiden tulee olla ergonomiset eivätkä ne saa rajoittaa koiran liikeratoja esimerkiksi etutassujen olkanivelen kohdalla tai lapaluiden kohdalla. Valjaat eivät saa nousta esim. vetotilanteessa kuristamaan koiran kurkkua.

5. Valjaat kannattaa valita myös sen perusteella, että ne ovat helppokäyttöiset myös omistajalleen!

 

Janoatko vielä lisää tietoa?

NON-STOP RAMBLE VALJAAT – RINGO KOIRALLA

 

NON -STOP RAMBLE VALJAAT WILLIN VERKKOKAUPASSA

 

TILAA LEMMIKKIMEDIAN YOUTUBE -KANAVA josta löytyy yli 100 videota, sekä viikottain uutta sisältöä!
 

TYKKÄÄ LEMMIKKIMEDIASTA FACEBOOKISSA

Jos sinulla toiveita tai juttuehdotuksia, ota yhteyttä Lemmikkimediaan tästä!