orangevalko

IRLANNINSUSIKOIRA ON KUNNIOITUSTA HERÄTTÄVÄ JÄTTILÄINEN

Lemmikkimedia tutustui koiramessuilla lukuisiin koirarotuihin, joista vaikuttavimpia oli irlanninsusikoira. Katso alta video tästä upeasta jättiläisestä!

KATSO VIDEO IRLANNINSUSIKOIRASTA:

Koira -paino - valkoinen

40–80 kg

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

70-90cm

Harja

Helppohoitoinen turkki

Euro

1500-2000€

Irlanninsusikoira on lempeä ja rakastava perheenjäsen

Irlanninsusikoiraa käytettiin alunperin keskiajalla irlannissa metsästyskoirana ja vahtikoirana,  mutta nykyään se on ”täysverinen” perhekoira. Suuresta koosta huolimatta irlanninsusikoira on luonteeltaan säyseä, uskollinen ja rakastava perheenjäsen. Irlanninsusikoira sopii myös lapsiperheen lemmikiksi – tosin näin kookasta koiraa eivät perheen pienimmät pysty ulkoiluttamaan omin avuin. Koira nauttii perheensä kanssa vietetystä ajasta ja hakee paljon läheisyyttä ja kontaktia. Se on vahtikoiran alkuperästään huolimatta yksi ystävällisimpiä koiria, jota maa päällään kantaa! 

Koiran on päästävä kirmailemaan

Irlanninsusikoira on sopeutuvainen ja usein hyväksyy sille tarjotun arjen, oli se sitten aktiivista puuhastelua tai kotosalla köllöttelyä. Vaikka irlanninsusikoira on ihmisläheinen ja lempeä, löytyy siitäkin oma villi puolensa. Vinttikoirana ja metsästyskoirana sillä on suuri tarve päästä juoksemaan vapaana. Tätä lajityypillistä tarvetta voi toteuttaa viemällä irlanninsusikoiraa koirakilpailuradoille, joissa se saa ”metsästää” sydämensä kyllyydestä juostessaan vieheen perässä.  

KOMEALLA KOOLLA ON MYÖS HAITTAPUOLENSA

Irlanninsusikoiran säkäkorkeus on vähintään yli 79cm, ja urokset painavat vähintään noin 55kg. Kyse on siis harvinaisen kookkaasta koirarodusta. Kuitenkin, kuten monilla suurilla koiraroduilla, elinajan odote ei ole kovinkaan pitkä, ja sairauksia esiintyy. Irlanninsusikoira elää keskimäärin 6-8 vuotta. Sen tyypillisimpiä sairauksia ovat luu- ja nivelsairaudet, vatsalaukun kiertymä sekä sydänsairaudet ovat yleisimpiä suurien koirien, kuten myös irlanninsusikoirien sairauksia. Rotujärjestöt ja kasvattajat ovat hyvin tietoisia rodun terveyden haasteista, ja monet kasvattajat tekevät aktiivisesti töitä rodunjalostuksen eteen. Irlanninsusikoirat ry:n jalostuksen tavoiteohjelman löydät täältä

Kuten minkä tahansa rodun kohdalla, on irlanninsusikoiranpentua hankittaessa tärkeää varmistaa pennun alkuperä, tavata kasvattaja sekä nähdä pennun sukutaulu, josta ilmenee sukulaisten elinikä. 

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta

Lisää tietoa rodusta löytyy myös rotujärjestön sivuilta!