orangevalko

NEWFOUNDLANDINKOIRA ON VETTÄ RAKASTAVA PERHEKOIRA

Newfoundlandinkoira eli tuttavallisemmin nöffi on ihmisrakas, lempeä ja rauhallinen koira jonka lempiharrastus on uiminen. Koira rakastaa vettä, ja parhaiten se viihtyy kodissa, jossa se pääsee jopa päivittäin veteen polskimaan!  

Lemmikkimedia tutustui koiramessuilla tähän suloiseen nallekarhuun, katso video ja lue sen jälkeen 5 faktaa nöffistä!

KATSO VIDEO NÖFFISTÄ:

Koira -paino - valkoinen

Uros: 60–70 kg, Naaras: 45–55 kg

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

Uros: 69–74 cm, Naaras: 63–69 cm

Harja

Päivittäinen turkinhoito

Euro

noin. 1500€

NEWFOUNDLANDINKOIRA SOPII LAPSIPERHEISIIN

Newfoundlandinkoira eli nöffi on luonteeltaan kiltti, nallekarhumainen ja ihmisläheinen, jonka ansiosta se sopiikin hyvin lemmikiksi esimerkiksi lapsiperheelle. Se on rauhallinen, haukkuu harvoin ja on kiltti myös vieraille ihmisille. Koira on kookas ja massiivinen, ja vaikka se onkin rauhallinen luonteeltaan, tulee vahvan aikuisen ulkoiluttaa sitä. Koira on kuitenkin aina koira – ja nöffillä on valtavasti voimaa kiskaista heiveröisempi taluttaja kumoon, jos se kävelylenkin lomassa innostuukin jostain näkemästään. 

Newfoundlandinkoiralla on pitkä, kaksinkertainen, vettähylkivä ja tiheä turkki. Turkinhoito vaatii päivittäistä harjaamista. Erityisesti sen jalkojen karvat takkuuntuvat helposti, joten sen ehkäisemiseksi päivittäinen harjaus on tärkeää. 

Nöffit RAKASTAVAT vettä

Nöffit ovat alunperin olleet kanadalaisten kalastajien apureita. Ne ovat vetokoiria, jotka rakastavat vettä yli kaiken. Niiden loputon hinku veteen on säilynyt tähän päivään asti, ja onnellinen nöffi pääseekin usein polskimaan vedessä. Nöffi on myös mainio vesipelastuskoira, sillä jo ammoisina aikoina se on pelastanut veden varaan joutuneita kalastajia Kanadan Newfoundlandin saaren jylhissä maisemissa. Oman nöffin kanssa voi harrastaa vesipelastusta, ja lajissa voi myös kilpailla. Lue lisää vesipelastuksesta täältä.

VAHVA VETOKOIRA, JOSTA ON HARRASTUSKAVERIKSI MONEEN

Newfoundlandinkoira on rakenteeltaan jyhkeä, massiivinen ja voimakas, ja se tunnetaan myös erinomaisena työkoirana, joka jaksaa vetää raskaitakin taakkoja. Se nauttii aidosti voimansa käyttämisestä, ja rakastaa esimerkiksi vetää perheen pienimpiä pulkassa! Uimisen ja vetämisen lisäksi nöffin kanssa voi harrastaa mm. perinteistä tottelevaisuuskoulutusta, rally-tokoa sekä pelastuskoiratoimintaa, jossa etsitään kadonneita ihmisiä. Lue lisää harrastustoiminnasta nöffin kanssa täältä.  

Newfoundlandinkoira

NÖFFI EI SOVI SIIVOUSINTOILIJAN KOTIIN

Kaunistelematta voidaan sanoa, että nöffi ei ole se maailman siistein koirarotu. Tarkkaa jöötä kodin siisteyden suhteen pitävän olisikin syytä harkita jotain toista koirarotua, mikäli haluaa pitää verenpaineensa kurissa. Vettä kaikissa muodoissa rakastava nöffi tuo sisälle paljon kuraa. Lisäksi se on pitkäkarvainen, ja siitä lähtee jonkin verran karvaa. Suuren koiran ominausuudessaan se myös kuolaa.

Nöffi on ihmisrakas, lämminsydämminen ja kiistattoman uskollinen perhekoira, joka sopii parhaiten kotiin, jossa se saa ulkoilla ja puuhastella sille rakkaiden ihmisten ympäröimänä. Lapsiperheessä, jossa kodin pitäminen tip-top -kunnossa ei muutenkaan aina onnistu, saattaisikin olla nöffinmentävä aukko. 

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta