orangevalko

SKEITTAAVA KOIRA RAMBO

Lemmikkimedia tutustui Rambo Staffiin, skeittaavaan koiraan Tampereelta, sekä Rambon omistajaan Minnaan. Katso video, ja tutustu tähän vauhdikkaaseen ja valoittavaan kaksikkoon!

KATSO VIDEO RAMBOSTA:

Rambonainen
2A9D7D4F-3F71-4446-BAEE-AB07D0E7D286

Minna

  • Seinäjoelta kotoisin nykyään tamperelainen Rambon omistaja
  • Perustanut yrityksen Rambo Staffi yhdessä puolisonsa kanssa
  • Osallistuivat Talent Suomeen syksyllä 2021

Rambo

  • 10 vuotias staffordshirenbullterrieri
  • Osaa skeitata 
  • Lempilelu vinkuva luu 
Koira -paino - valkoinen

uros 13-17 kg naaras 11-15kg

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

36-41cm

Harja

kerran viikossa

Euro

noin 1 000€

RAMBO OLI NOPEA OPPIMAAN

Rambo on aloittanut skeittaamisen kuusi vuotta sitten, kun Minna näki hauskoissa kotivideoissa skeittaavan koiran, ja päätti kokeilla josko oma koira innostuisi myös. Rambo innostui kuin innostuikin skeittaamisesta, ja oppi rullailemaan laudan päällä ihan muutamassa viikossa. Rambo on rodultaan staffordshirenbullterrieri, ja ikää sillä on kahdeksan vuotta.

Vuosien varrella parivaljakko on esiintynyt monissa tapahtumissa, vieraillut radiossa ja jopa Talent Suomessa. Vaikka jatkopaikkaa ei skeittaavalle koiralle irronnut, oli kokemus silti arvoisensa, ja avasi uusia mahdollisuuksia esiintyä yhdessä. Parhaaksi yhteiseksi kokemukseksi Minna kuitenkin nimeää synnyinkaupunkinsa Seinäjoen Ideaparkin avajaiset, joissa yli tuhatpäinen yleisö odotti skeittaavan koiran näkemistä. Päivä ylitti odotukset, ja erityisen ihanaa oli, että koko Rambon taustatiimi sai viettää mukavan päivän yhdessä. Tiimiin kuuluvat Minnan lisäksi hänen miehensä  ja sekä neljä pikkusiskoa Seinäjoelta.

ESIINTYMINEN ON OPETTANUT

Yhteinen matka Rambon kanssa on antanut myös Minnalle paljon kokemuksia esiintymisestä. Vaikka yhteinen harrastus aloitettiin alussa ihan vain kokeilumielessä, ilmeni pian että skeittaava koira oli jotain sellaista, jonka Minna halusi myös ihmisten näkevän. Rambosta jännitys tai yleisö ei näy, mutta Minnaa jännittää ennen esityksiä, ja koira aistii omistajansa tunnetilan.

Nykyään iän kartuttua Rambo skeittaa enää harvemmin, noin kerran kuussa. Yhteisen taipaleen ja monien esitysten myötä sekä Rambo että Minna ovat oppineet, että viihdealalla on tärkeää pitää lemmikin oikeuksista kiinni ja valvoa niitä. Kaikki keikkajärjestäjät eivät aina tule ajatelleeksi lemmikin näkökulmaa, ja siinä kohtaa omistajan rooli ”managerina” on tärkeä. Minna on pitänyt huolen että esiintymispaikoissa on heille oma bäkkäri, jonne pääsee rauhoittumaan ennen ja jälkeen esityksen, sekä huolehtinut esiintymislavaan tutustumisesta etukäteen. Hän ei myöskään koskaan buukkaa kahta keikkaa peräkkäisille päiville, sillä aikaa palautumiseen on myös oltava kunnolla. Eläimen elämässä keskiössä ovat kuitenkin ihan muut jutut kuin esiintyminen, vaikka Rambo nauttiikin skeittaamisesta kovasti.

Keikkojen lisäksi Minna ylläpitää aktiivisesti Rambon somekanavia, ja luo jatkuvasti uutta sisältöä esimerkiksi instagram -tilille. Rambon instagram -tili on @rambostaffi. Rambolta löytyy myös verkkokauppa, josta voi ostaa fanituotteita.

LÄSNÄOLOA JA VILPITÖNTÄ ILOA

Rambon ja Minnan touhuja katsellessa kaksikosta huokuu yhteisen tekemisen meininki, ja se että juttua tehdään ensisijaisesti koska se on kivaa. Se, että skeittaava koira on myös viihdyttävää katsella, on toissijaista kun näkee koiran ja omistajan saumattoman yhteistyön pelaavan. Skeittaavan koiran viihteellisyys piileekiin hyvässä fiiliksessä, vilpittömässä ilossa sekä onnistumisen hetkissä, jotka aitoudellaan tempaisevat katsojat mukaan Rambon ja Minnan maailmaan.

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät: Lemmikkimedian YouTubesta

Lisää skeittaavasta koirasta: www.skeittaavakoira.fi

Jos koiraharrastukset kiinnostavat, niin katso myös Lemmikkimedian juttu koiratanssista!