Harrastajat Koirat Rodut

Samojedi on huumorintajuinen ja aktiivinen rotu

Taavi, Paavo ja Toivo ovat iloisia ja aktiivisia samojedinkoiria, joiden kanssa elämä on täynnä vilpitöntä hännän heilutusta ja yhteisiä aktiviteetteja. Lemmikkimedia haastatteli koirien perheenjäsentä Vilinää, joka kertoi meille millainen samojedi on rotuna, sekä millaista elämä ja arki näiden kolmen kaverin kanssa on. 

 

Samojedi haluaa olla siellä missä tapahtuu

Samojedi rotuna on alkujaan Siperiasta peräisin, ja se on vetokoira jota on aikoinaan käytetty myös paimen- ja metsästyskoirana. Se on aktiivinen ja sosiaalinen rotu, joka elää mielellään tiiviisti isäntäväen kanssa ja osallistuu kaikkeen mahdolliseen. Samojedi on todella huumorintajuinen, mutta myös itsepäinen rotu. ”Harrastuskoirana samojedi on kaikessa hyvä muttei missään paras” -kuvailee Vilinä. Samojedin kanssa harrastaminen onkin parasta silloin kun sitä tekee ihan vain omaksi ja koiran iloksi, eikä niinkään palkintopokaalit silmissä kiiluen.

Arki on sujuvaa kunhan ei ota asioita liian vakavasti

Vilinä kertoo yhteisen arjen kolmen koiran kanssa olevan helppoa ja sopuisaa. Toki hihnat menevät lenkillä solmuun, karvanlähtöaikaan valkoista karvaa irtoilee ja syksyn kurakeleillä koirat tuovat mutaa sisälle mukanaan. Mutta se on kuitenkin elämää, ja pientä verrattuna kaikkeen hyvään mitä koirat elämään tuovat. Kolmen koiran kanssa ulkoilun jälkeen on turhaa mennä aikaavievälle pesulle, joten Vilinä itse on todennut että on helpompi siivota kotia koirien jäljessä. Eämä koirien kanssa vaatii tietyllä tavalla huumoria ja rentoa otetta. Täytyy osata heittäytyä ja ottaa koirista mallia omaksumalla näiden vilpitön ja positiivinen elämänasenne. 

Koirat asuvat vuoronperään parikymppisen Vilinän tai hänen vanhempiensa luona, sillä perheenjäsenet asuvat lähellä toisiaan ja koirat kulkevat kotien välillä kätevästi. Perhe päätyi samojediin, kun etsinnässä oli kodinvaihtajakoira, ja arktiset rodut kiinnostivat. Kolmikon vanhin koira Taavi tuli netissä vastaan, ja haettiin pian uuteen kotiinsa. Taavi valloitti perheen sydämen, joten vuoden päästä sille otettiin kaveriksi Paavo. Myöhemmin Taavi sai jalostuskyselyitä, ja yksi sen pennuista, Toivo päätyi joukon jatkeeksi.

Yllättävän helppohoitoinen turkki

Samojedin turkki on itsestäänpuhdistuva, eikä vaadi jatkuvaa pesua tai harjausta. Turkkia harjataan tarpeen mukaan. Samojedin karvan voi kerätä talteen ja teettää sitä lankaa, josta voi kutoa itselleen vaikka villapaidan! 

Taavi, Paavo ja Toivo kulkevat instagramissa nimellä fluffybuttboys, ja heillä on yli 15 tuhatta seuraajaa. Yhteistyökumppaneina toimivat mm. Mush ja Nutrolin.  Koirat ovat voittaneet lukuisia palkintoja myös näyttelyistä. Vilinä harrastaa koirien kanssa myös koiravaljakkourheilua, ja parhaat yhteiset muistot ovatkin valjakkoajeluilta. 

Lisää samojedinkoirista löydät yhdistyksen nettisivuilta: https://www.samy.fi

Käy seuraamassa Taavia, Paavoa ja Toivoa myös instgramissa @fluffybuttboys

Lemmikkimedian yli sata lemmikkiaiheista videota löydät myös YouTubesta

Lisää koirarotuja, harrastuksia ja valloittavia hahmoja löydät Lemmikkimedian KOIRAT- osiosta!