orangevalko

ROTUESITTELYSSÄ SHIBA

Kävimme tutustumassa tähän ihanaan pieneen pehmoleluun Runaan, joka on Shiba -pentu. Videolla Siiri kertoo kuinka yhteinen elämä koiranpennun kanssa on lähtenyt käyntiin, katso ja ihastu!

 

KATSO VIDEO SHIBASTA

Shibanainen
RUNA

Siiri

  • Helsinkiläinen koiranomistaja
  • Eläintenhoitaja 
  • Runa on ensimmäinen oma koira

Runa

  • Runa 
  • Rakastaa ulkona olemista 
  • Itsepäinen luonne
Koira -paino - valkoinen

uros 8-11 kg naaras 6,8 -9 kg

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

uros 39,5cm naaras 36,5cm

Harja

hoitoa joka toinen päivä

Euro

noin 1 600 - 2 000€

SHIBA ON VALPAS JA AKTIIVINEN ROTU

Runa on hellyyttävä Shibapentu, joka muutti omistajansa Siirin luokse 10-viikkoisena. 24-vuotias Helsinkiläinen Siiri oli pitkään haaveillut omasta koirasta, ja pitkän harkinnan ja jonottamisen tuloksena haave vihdoin toteutui. Siirillä on ennestään kaksi kania, hamsteri ja taistelukala, joten kyseessä ei ole ensimmäinen lemmikki.

Runa on sopeututunut hyvin uuteen kotiinsa, ja Siiri on innoissaan ja tyytyväinen vastikään alkaneeseen yhteiseen arkeen. Siiri työskentelee eläinkaupassa, joten Runa kulkee mukana töissä päivittäin. Työapaikalla se tapaa muita eläimiä ja ihmisiä ja tottuu vähitellen esimerkiksi matkustamaan julkisilla ja olemaan kontaktissa vaihtuvien ihmisten kanssa. Pennulla on 14-viikkoiseksi asti herkkyyskausi, jolloin sitä tulisi totuttaa erilaisiin tilanteisiin ja ärsykkeisiin.

Parasta Siirin ja Runan arjessa on ollut yhteiset hetket ja toisiinsa tutustuminen. Siiri iloitsee nähdessään pennun oppivan koko ajan uutta, ja kuinka omistajan ja koiran keskinäinen luottamus kehittyy. Haastavaa on ollut yksinolon opettelu, sillä nyt kun vihdoin on koira josta on pitkään haaveiltu, se tekisi mieli ottaa mukaan kaikkialle. Yksinolon opettelu on kuitenkin aloitettu esimerkiksi viemällä roskat tai käymällä kaupassa, jonka aikana Runa on jäänyt kotiin. Kaneilla on Siirin kotona oma huoneensa, jossa ne temmeltävät vapaana. Koiranpentu ja kanit totuttelevat toisiinsa pikkuhiljaa, ja Siiri uskoo että eläimistä tulee vielä hyvät ystävät, kunhan saavat rauhassa tutustua. 

ITSETIETOINEN JA ARVOKKUUTENSA TUNTEVA KOIRAROTU

Shiba on yksi alkuperäisistä japanilaisista koiraroduista. Niitä pidetään yleisesti haastavana kouluttaa rodun alkukantaisuuden vuoksi. Sen tunnusomaisia luonteenpiirteitä ovat rohkeus, arvokkuus, itsetietoisuus ja kissamaisuus. Shibat ovat kuitenkin erittäin älykkäitä, ja oppivat ja muistavat nopeasti. Kouluttamisen haasteeksi voi muodostua sen itsepäinen ja itsenäinen luonne – Shiba ei ryntää päätä pahkaa kohti impulsseja, vaan pohtii että huvittaako sitä tehdä jotain vai ei. Koulutuksessa onkin tärkeää pysytellä johdonmukaisena, ja löytää oikeat ja motivoivat keinot koiran oppimisen tueksi.

Siiri tarjoaa Runalle raksastavan kodin, jossa on vaihteleva arki ja jokainen päivä on erilainen. Koira saa olla paljon mukana arjessa, ja tavata uusia eläin ja ihmisystäviä. Koiran kanssa on ihanaa myös vain rentoutua ja elää hetkessä. Tulevaisuudessa Siiriä kiinnostaisi harrastaa Runan kanssa esimerkiksi hajutyöskentelyä tai doboilua, joka on koiran ja ihmisen yhteinen liikuntaharrastus. Lisäksi näyttelytoiminta kiinnostaa, ja Siiri aikookin tulevaisuudessa ehkä osallistua Runan kanssa koiranäyttelyihin.

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Suomen shibayhdistyksen sivuilta löydät lisätietoa ja mm. kasvattajalistan: https://www.suomenshiba.fi/

Katso lemmikkimedian koirat -osio, jossa on paljon tietoa ja hauskoja tarinoita koirista!