orangevalko

LEMMIKKIVALOKUVAAJA STUDIO KIRSUTAR

Lemmikkimedia tutustui tällä kertaa lemmikkivalokuvauksen saloihin, kun pääsimme seuraamaan Studio Kirsutar -valokuvaamon Taru Saukkosen työpäivää lemmikkien valokuvauksen parissa.

KATSO VIDEO LEMMIKKIVALOKUVAUKSESTA:

Missä symbooli

Kutojantie 12, 02630 Espoo

huutomerkki

Varaa aika 050-5879510 tai tpsaukko@gmail.com

Euro

1h kuvaus 70€

LEMMIKKIEN VALOKUVAUS ON PALKITSEVAA

Lemmikistä hyvän kuvan ottaminen voi olla yllättävän haastavaa itse, ja nykyään monet lemmikinomistajat vievät lemmikkinsä valokuvaajan ikuisettavaksi. Lemmikit ovat perheenjäseniä, jotka halutaan ikuistaa siinä missä vaikkapa lapsetkin, ja monille on tärkeää että niistä jää valokuvan muodossa myös pysyvä muisto. Lemmikin vieminen valokuvattavaksi on myös kokemus itsessään, ja omistajalla onkin kuvauksissa suuri rooli lemmikin huomion ja keskittymiskyvyn ylläpitämisessä.

Taru Saukkonen on valokuvaaja, jolle lemmikkien kuvaamisen ilot ja haasteet ovat tulleet tutuksi vuosien varrella. Parasta valokuvaamisessa on se, että lemmikit eivät tietysti kritisoi itseään, ja miltä näyttävät kuvissa – ja usein omistajakin on tyytyväinen lopputulokseen.

STUDIO KIRSUTAR SELÄTTÄÄ HAASTEET

Kuvauksissa haasteita luo tietysti se, että eläintä ei ihan samalla tavalla voi käskeä pysymään paikallaan kuin ihmistä, joten valokuvaajan ja omistajan välillä tulee olla yhteistyötä, jotta lemmikin huomio kiinnittyy oikeaan paikkaan, ja saadaan hyvä kuva. Siinä vaiheessa kun kuvaan lisätään vielä useampi lemmikki ja vaikka ihmislapsi, on soppa valmis – että kaikki saadaan pysymään nätisti paikoillaan ja katsomaan kameraan vaatii monta yritystä ja paljon keskittymistä sekä kuvaajalta, omistajalta ja kuvattavilta.

Lopputuloksena syntyy kuitenkin usein vino pino hienoja valokuvia, joista parhaiden valitseminen ottaa oman aikansa.

Instabloggaaja Raakel (@hiljaila) oli tällä kertaa kuvauttamassa koiransa, ja valokuvissa esiintyi myös Raakelin tytär. Vaikka lapsi perheessä on muuttanut dynamiikkaa, ja koirat eivät luonnollisesti näyttele enää pääroolia Raakelin perheessä, haluttiin kaikista kuitenkin valokuva yhdessä, sillä koirat ovat perheenjäseniä siinä missä lapsikin. Kuvaussessio sujui pienistä haasteista huolimatta hyvin, ja kaikki saatiin kuin saatiinkin samaan kuvaan. Mitä useampi koira tai lemmikki on kuvauksissa on tarkoitus kuvata, sitä enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä kannattaa sessioon varata. 

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä lemmikeistä löydät Lemmikkimedian YouTubesta