Kissat

Kissat: Eläinkauppa Megaeläimen käytännön vinkit kissojen ruokintaan (video)

Käytännön vinkit kissojen ruokintaan

Esittelyssä Megaeläimen kattava kissanruokavalikoima

Viime kerralla saimme paljon hyvää tietoa Korkeasaaresta kissaeläinten ruokinnasta yleisellä tasolla. Erityisesti kissojen aktivointi ja virikkeistäminen ruokailun yhteydessä korostui nisäkäskuraattori Hanna-Maija Lahtisen vinkeissä. Loppupeleissä kissaeläinten ruokailussa pätevät pitkälti samat lainalaisuudet, oli kyse sitten tiikeristä tai kotikissasta. Nyt on kuitenkin aika suunnata eläinkauppaan ruokaostoksille, ja kurkata, että mitä sieltä hyllyiltä oikein löytyy, seuraa videolta kuinka Anu kertoo Megaeläimen kissanruokavalikoimasta!

Lihansyöjä tarvitsee myös vitamiineja ja hivenaineita

Kissan tulee syödä vain kissalle sopivaa ruokaa. Kissat ovat lihansyöjiä, joiden ruokavalio koostuu pitkälti proteiinista ja rasvasta. Tämän lisäksi niiden tulee saada riittävästi vitamiineja ja hivenaineita. Kissat tarvitsevat huomattavasti lihapitoisempaa ruokaa kuin koirat. Huomioitavaa on kuitenkin, että kissalle ei voi syöttää pelkkiä täyslihavalmisteita, vaan myös tarvittavien hivenaineiden saanti pitää taata koostamalla ruokavaliosta tasapainoinen. Kotimaisista ruokavalmistajista esimerkiksi Mush valmistaa kissojen ja koirien raakaruokaa täysravintona. Megaeläimestä saimme hyviä esimerkkejä erilaisista ruokavaihtoehdoista. 

Raakaruokinnan suosio kasvussa

Teollisesti valmistettu kissanruoka on edelleen suosituin kissanruoka, mutta raakaruokinnan suosion kasvu näkyy nyt myös Megaeläimen valikoimissa. Raakaruokavalmisteet ovatkin hyvä ja helppo tapa pitää huolta lemmikin monipuolisesta, terveellisestä ja lajille sopivasta ruokavaliosta. Teollista ruokaa ei silti pidä vähätellä, sillä myös perinteisistä purkeista ja pussukoista löytyy eläinkaupasta hyviä ja monipuolisia vaihtoehtoja. 

Saalistusvietti valloilleen aktivoinnin avulla

Kotikissojen ei missään olosuhteissa ole suotavaa ulkoilla vapaana, vaikka omistaja haluaisikin mahdollistaa kissan luontaisen saalistusvietin toteutumisen ja antaa kissan pyydystää luonnosta itselleen ns. ”luonnollista ravintoa”. Vapaana kulkevat kotikissat ovat kuitenkin uhka luonnon pieneläinkannalle. Rohkeat kissanomistajat voivat vastata tähän kissojen luonnonmukaisen ravinnon tarpeeseen ostamalla eläinkaupasta kokonaisia hiiriä, jotka voi leikittämisen ja aktivoinnin yhteydessä syöttää kissalleen. Megaeläimen pakkasessa oli ainakin kattava valikoima eri kokoisia ravinnoksi tarkoitettuja kokonaisia hiiriä!

Eläinkaupasta löytyy myös erilaisia aktivointileluja kissoille, joihin voi esimerkiksi piilottaa nameja, jotta kissa pääsee leikkimään ja ”saalistamaan” herkkupalaansa. 

Jokaiselle jotakin

Me Lemmikkimedialla kannustamme jokaista kissanomistajaa keskustelemaan rohkeasti eläinkaupan myyjän kanssa ja tutustumaan kaupan valikoimaan, josta jokaiselle kotikissalle löytyy varmasti jotain, oli kyseessä sitten villi raakaruokailijakatti tai kulinaristinen nautiskelija.

Katso kissoihin liittyen myös edellinen videomme Korkeasaaresta. Videolla puhutaan villikissojen ja kotikissojen ruokinnan yhtäläisyyksistä ja eroista: https://www.youtube.com/watch?v=2i7rIL2EDyQ&t=158s

Lisää kissoista löydät Lemmikkimedian kissat -osiosta.

Megaeläimen valikoimaan voit tutustua Helsingin Itäkeskuksessa sekä Espoon Isossa Omenassa. https://www.megaelain.fi