orangevalko

KAUNOTAR JA KULKURI - ROTUESITTELYSSÄ COCKERSPANIELI

Cockerspanieli on alunperin metsästyskäyttöön jalostettu sopusuhtainen ja kaunis rotu. Suurin osa cockerspanieleista on näyttelylinjaisia, mutta myös käyttölinjainen cockeri sopii metsästämisestä ja aktiivisesta harrastamisesta kiinnostuneelle koiranomistajalle. Cockerspanieli on yleisesti ottaen seurallinen ja monipuolinen harrastuskoira, joka mielellään viettää paljon aikaa omistajansa kanssa erilaisten aktiviteettien parissa.

KATSO VIDEO COCKERSPANIELISTA JA IHASTU:

Koira -paino - valkoinen

Naaras: 12–15 kg,
Uros: 13–16 kg

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

Naaras: 36–41 cm,
Uros: 38–43 cm

Harja

Kohtalaisen vaativa turkki

Euro

800-1000€

KÄYTTÖLINJAINEN COCKERSPANIELI TARVITSEE METSÄSTYSHARRASTUKSEN

Käyttölinjainen cockerspanieli sopii aktiiviselle ihmiselle, joka on valmis kouluttamaan koirasta metsästyskoiran, jotta se saa toteuttaa lajityypillistä toimintaansa – eli toimimaan metsästyskoirana. Cockerspanielin alkuperäinen käyttötarkoitus on lintujen metsästyksessä, mistä nimi ”cockerspanieli” myös juontaa juurensa. Käyttölinjainen cockerspanieli on siis lintukoira, joka ei sovellu ainoastaan perhelemmikiksi, vaan omistajan olisi hyvä tarjota sille lajityypillistä käytöstä tukevia aktiviteetteja – tässä tapauksessa metsästystä. Mikäli ei itse metästä, kannattaa kotiin hankkia koko perheen kaunotar, näyttelylinjainen cockerspanieli.

Jos metsästyskoirat kuitenkin kiinnostavat, lue myös artikkeli suomenpystykorvasta, joka on myös lintukoira! 

NÄYTTELYLINJAINEN COCKERSPANIELI KOKO PERHEEN KOIRAKSI

Näyttelylinjaista cockerspanielia on kahdenlaista: yksiväristä ja kirjavaa. Näyttelylinjainen cockeri on sellaisen koiranomistajan valinta, joka haluaa seurallisen, aktiivisen ja vilkkaan koiran jonka kanssa voi harrastaa vaikka mitä, mutta ei ole itse kiinnostunut metsästysharrastuksesta. Näyttelylinjainen cockerspanieli on yhtälailla aktiivinen, vilkas ja toimintahaluinen, mutta sille riittää harrastukseksi esimerkiksi toko, jäljestys, agility ja muut aktiiviset koiraharrastukset. Erityisesti tokoon cockerit sopivat hyvin, sillä ne ovat miellyttämisenhaluisia ja oppivat nopeasti!

Käyttölinjaisen cockerspanielin sekä näyttelylinjaisten cockerspanieli kasvattajia löydät täältä. Näyttelylinjaisia on suomessa huomattavasti enemmän, ja kasvattajiakin löytyy sillä puolella enemmän. Cockerspanielia, kuten mitä tahansa muutakin koirarotua hankittaessa on aina syytä valita pentu yhdistyksen viralliselta kasvattajalistalta.

 

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta