orangevalko

VILLAKOIRAN PENTU MIELESSÄ? 3 VINKKIÄ KASVATTAJALTA!

Lemmikkimedia kävi Urban Wonder -kennelissä kasvattaja Jasmiina Kiviojan luona tutustumassa rotuun. Villakoirat -sarjan kolmannessa osassa jutellaan siitä, minkälainen villakoira on lemmikkinä – paljonko aktiviteetteja se vaatii ja pärjääkö se yksin. Lopuksi Jasmiina kertaa vielä vinkit kaikille pentukuumeisille, joille villakoiran pentu ja sen hankintaa on ajankohtaista tai muuten vain mielenpäällä! Katso video!

KATSO VIDEO:

Jasmiina Kivioja
Villakoirat

Jasmiina Kivioja

  • Työskentelee klinikkaeläinhoitajana
  • Kasvattaa villakoiria kennelnimellä Urban Wonder, voittanut useita palkintoja koiranäyttelyissä

Urban Wonder Poodles

  • Toyvillakoira Brianna
  • Kääpiövillakoira Maddy
  • Isovillakoira Gemma

TOYVILLAKOIRA:

Koira -paino - valkoinen

3 - 4 kg

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

24 - 28 cm

Harja

vaativa, säännöllinen hoito. Trimmaus 6 viikon välein

Euro

2 000€

1. VILLAKOIRAN PENTU MIELESSÄ: TEE TAUSTATUTKIMUS HYVIN!

Urban Wonder -kennelin kasvattaja Jasmiina Kivioja painottaa huolellisen taustatutkimuksen tärkeyttä. On tärkeää ottaa yhteyttä moniin eri kasvattajiin, ja valita mieleisensä – ja sen jälkeen odottaa pentua. Pentua ei kannata valita sen perusteella, mistä saa ensimmäisenä, halvimmalla tai lähimpää. Koiran hankkiminen on aina sijoitus omassa sekä koiran elämässä, joten taustatutkimus kannattaa tehdä hyvin, jotta voi varmistaa että koira tulee varmasti hyvistä oloista ja on terve. 

KÄÄPIÖVILLAKOIRA:

Koira -paino - valkoinen

Paino sopusuhtainen korkeuteen

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

4 - 5 kg

Harja

vaativa, säännöllinen hoito. Trimmaus 6 viikon välein

Euro

1 600 - 2 000€

2. TUTUSTU ROTUUN KUNNOLLA!

Onko tämä minulle sopiva rotu? Villakoira on aktiivinen ja erittäinen älykäs ja sosiaalinen koira, jonka turkki vaatii myös paljon hoitoa. Ennen kuin varaa pennun, on syytä vielä varmistaa ja perustella itselleen, että tämä on varmasti se oikea rotu minulle. Villakoiriin kannattaa tutustua ihan oikeassa elämässä esimerkiksi näyttelyiden kautta, missä pääsee juttelemaan kasvattajille ja rodun parissa kokeneille koiranomistajille.

Villakoiran kanssa vain taivas on rajana erilaisia harrastusmahdollisuuksia mietittäessä, joten aktiivisen ja seurallisen harrastuskaverin siitä varmasti saa. Onko juuri sinun elämäntilanteesi sellainen, että pystyt tarjoamaan villakoiralle tarpeeksi puuhasteltavaa kotonakin? Villakoiran turkki vaatii myös paljon omistautumista, vaikka sitä ei pitäisikään näyttelytrimmissä. Erityisesti villakoiran pentu ja sen turkinhoito vaatii alkuaikoina paljon aikaa ja kärsivällisyyttä! Villakoiran turkinhoito ei loppupeleissä kuitenkaan ole hankalaa, kun homman opettelee alusta alkaen kunnolla, ja totuttaa koirankin toistuviin käsittelyihin.

ISOVILLAKOIRA

Koira -paino - valkoinen

20 - 25kg

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

45 - 62cm

Harja

vaativa, säännöllinen hoito. Trimmaus 6 viikon välein

Euro

2 000€

3. KUN SOPIVA VILLAKOIRAN PENTU ON LÖYTYNYT, TARKISTA TERVEYSTIEDOT

Sen lisäksi, että valitset kasvattajan huolella, on tärkeää saada nähdä myös terveystulokset ja sukupuu, jotta tiedät minkälaisia perintötekijöitä villakoiran pentu omaa. Selvitä pennun vanhempien sukupuut ja terveystulokset, äläkä epäröi pyytää saada nähdä mustaa valkoisella! Älä osta koiraa Tori -ilmoituksen perusteella, vaan tutustu huolella kasvattajaan ja hänen kasvatustyöhönsä, ja mieti ovatko ne linjassa omien arvojesi kanssa. Tutki terveystiedot ja hengitä syvään – odottaminen palkitaan, jos sopivaa pentua ei heti ole saatavilla. 

YHTEISTÄ TEKEMISTÄ REIPPAILLEN JA KÖLLÖTELLEN

Koirien arki on aktiivista ja rauhallista vuoron perään. Karita ja koirat nauttivat yhdessä köllöttelystä sekä metsä- ja peltolenkeistä. Koirat ovat mukana kaikessa arjen tapahtumissa, ja erityisesti niiden pieni koko mahdollistaa helpon kuljetuksen – vaikka lentokoneessa mukana matkoilla! 

Karita harrastaa molempien koiriensa kanssa koiratanssia. Effien kanssa lajia on harrastettu pidempään, ja käyty ihan kilpailuissa asti, ja Helmin kanssa vain omaksi iloksi. Koiratanssissa korostuu omistajan ja koiran yhteistyö, ja se antaa mahdollisuuden olla luova. 

Yorkkia ei ole suoranaisesti helppo kouluttaa – se vaatii vähän mielikuvitusta ja hyvän palkan!

Jos koiratanssi tai muut koiraharrastukset kiinnostaa, niin katso video rally -tokosta , koiratanssista tai noseworkista!

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta

SEURAA MEITÄ MYÖS SOMESSA

Lemmikkimedian instagram: lemmikkimedia

Lemmikkimedian facebook: Lemmikkimedia

Jos sinulla toiveita tai juttuehdotuksia, ota yhteyttä Lemmikkimediaan tästä!