orangevalko

KARJALANKARHUOIRA SOPII KOKENEELLE KOIRANOMISTAJALLE

Lemmikkimedia tutustui koiramessuilla Suomen pystykorvajärjestön -alaisiin rotuihin, joista yksi on karjalankarhukoira. Katso video ja tutustu uljaaseen karjalankarhukoiraa

KATSO VIDEO KARJALANKARHUKOIRASTA:

Koira -paino - valkoinen

20-23 KG

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

49-60 CM

Harja

HELPPOHOITOINEN TURKKI

Euro

600-1000€

KARJALANKARHUKOIRA ARVOSTAA VAPAUTTA

Karjalankarhukoira on uljas pohjoisen koirarotu, joka sopii ulkoilusta ja metsästämisestä nauttivan kokeneen koiranomistajan kumppaniksi lähelle luontoa. Sen tulee saada paljon liikuntaa, ja se tarvitsee paljon tilaa. Kaupunkikoiraksi se ei sovellu lainkaan, sillä se rakastaa vapautta, vapaana juoksentelua ja tilaa. Maaseudulla koiralla voi esimerkiksi olla pihalla oma aitaus, jossa se saa metsäreissujen ulkopuolella viettää aikaa. Metsästysharrastus ei ole pakollinen, jos koira muuten pääsee juoksentelemaan vapaana ja toteuttamaan aktiivista ja liikunnallista elämää laajalla reviirillä. Se kuitenkin nauttii suuresti metsässä juoksentelusta, nuuskimisesta ja riistan etsinnästä, joten omistajan tulee tarjota sille paljon lajityypillistä tekemistä. 

METSÄSTYSVIETTIÄ PITÄÄ PÄÄSTÄ TOTEUTTAMAAN

Koira on luonteeltaan itsenäinen ja ylpeä, mutta isäntäväelleen uskollinen kumppani. Sillä on vahva metsästysvietti, jota sen pitää päästä toteuttamaan, tai muuten käytöshäiriöiden syntyminen on todennäköistä. Karjalankarhukoiralle sosialistaminen ja muihin koiriin totuttaminen pennusta asti on tärkeää, tai se saattaa osoittaa aggressiivisuutta muita koiria kohtaan. Ihmisiä kohtaan ne ovat kuitenkin lempeitä. Karjalankarhukoira sopii myös koko perheen koiraksi, kunhan koiran perustarpeet – lajityyppillisen käyttäytymisen toteuttaminen aktiviteetein on taattu. Kyseessä ei ole se kaikista helpoin koirarotu, mutta omistautunut, kokenut luonnon helmassa elävä omistaja saa siitä varmasti uskollisen kumppanin!

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta