orangevalko

POHJANPYSTYKORVA ON MONIPUOLINEN KOIRA KOMPAKTISSA PAKETISSA

Lemmikkimedia tutustui koiramessuilla useisiin Suomen pystykorvajärjestön alaisiin rotuihin, joista yksi oli pohjanpystykorva. Videolla hurmaava Kaira -koira ja omistaja, pohjanpystykorvajaoston puheenjohtaja Jukka Mörsky.

KATSO VIDEO POHJANPYSTYKORVASTA :

Koira -paino - valkoinen

Naaras: 8–12 kg, Uros: 11–15 kg

Sakakorkeus2-koira-valkoinen

42-46 cm

Harja

HELPPOHOITOINEN TURKKI

Euro

600-1000€

POHJANPYSTYKORVAN ON PÄÄSTÄVÄ METSÄLLE

Pohjanpystykorva on valpas ja peloton metästyskäyttöön jalostettu pohjoismainen koirarotu. Se on metsästyskoira, jonka ensisijainen toive on päästä toteuttamaan itseään metsälle. Se on isännälleen uskollinen kotikoiraksikin soveltuva pienehkö koira, jonka kanssa voi harrastaa myös vaikka rally-tokoa tai noseworkia. 

Ulkonäöltään pohjanpystykorva on hieman korkeuttaan pidempi. Se on jäntevä ja “kompaktin” oloinen. Koiran olemus on valpas, rohkea ja ketterä. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus on metsäkanalintujen metsästyksessä, ja sille tulisi tarjota puitteet rotutyypillisten tarpeidensa täyttämiseen. 

YHTEISTÄ TEKEMISTÄ REIPPAILLEN JA KÖLLÖTELLEN

Pohjanpystykorva on melko vähähaukkuinen koira, ja sopii siksi myös taajama-alueille. Se on isännälleen hyvin uskollinen ja älykäs koira, joka tarvitsee paljon aktiviteetteja ja liikuntaa. Parhaiten pohjanpystykoira sopii perheeseen, jossa metsästyksen lisäksi koiran kanssa puuhaillaan paljon muutakin. Toko ja rally-toko sekä erilaiset koe- ja näyttelytoimintaharrastukset sopivat pohjanpystykorvalle hyvin. 

Mitä enemmän koiran kanssa viettää aikaa, sitä syvemmäksi side kasvaa ja keskinen kommunikaatio kehittyy. Uskollinen pohjanpystykorva rakastaa aktiviteettien ja harrastamisen välillä köllötellä isännän kanssa sohvalla. Se tulee hyvin toimeen myös lasten kanssa, ja sopii siten myös lapsiperheen lemmikiksi. Lapset tulee kuitenkin aina opettaa lukemaan koiran viestejä ja kunnioittamaan eläintä. Pohjanpystykorva mielletään jopa hieman kissamaiseksi roduksi kotioloissa, sillä se on kissamaisen omanarvontuntoinen ja ylväs.

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta