orangevalko

KAIKKI MITÄ HALUAT TIETÄÄ RALLY-TOKOSTA

Rally -toko on vauhdikas ja rento harrastus, joka tarjoaa mielekästä aktiviteettia koiralle sekä älyllisesti että fyysisesti. Pääsimme taas Lemmikkimedian kanssa Koirakeitaalle tutustumaan lajiin, ja videolla Katri ja Simba näyttävät, miten homma oikein toimii.

KATSO VIDEO RALLY-TOKOSTA

nainen
Shimba

Katri Lehmonen

  • Koirakouluttaja
  • Voittanut useita palkintoja esim. rally-tokossa
  • Myös koiratanssi lähellä sydäntä
  • Asuu nykyään Kreikassa

Simba

  • Harrastaa Rally -tokoa ja koiratanssia
  • Rodultaan __ terrieri
Missä symbooli

Koirakoulu Koirakeidas

kello

monia ryhmiä

Euro

noin 20,5€ / kerta

Rentoa yhdessäoloa ja kontaktia

Rally -toko on laji, joka sopii kaikenlaisille koiranomistajalle ja koirille. Siinä yhdistyvät toko, eli tottelevaisuuskoulu, agility sekä koiratanssi. Rally -tokossa omistaja ja koira suorittavat erilaisia tehtäviä radalla, päämääränään tehdä tehtävät oikein, mutta ennenkaikkea nauttien yhdessäolosta. Se eroaa perinteisestä tottelevaisuuskoulusta mm. siten, että siinä suorittaminen ei ole niin tarkkaa, vaan tärkeintä on kontakti ja yhdessäolo.

Rally -tokon rata koostuu kylteistä, joissa on erilaisia tehtäviä. Tehtävien ohjeistukset ovat maallikolle jokseenkin monimutkaisia, sillä ne sisältävät erilaisia nuolia ja stop -merkkejä, mutta pienen tutustumisen jälkeen ohjeiden tulkisteminenkin tulee varmasti tutuksi. Tällä kertaa koirakeitaalla näimme viisi erilaista tehtävää, jotka ovat kaikki eri tasoluokista. Rally -tokossa on yhteensä neljä eri tasoluokkaa: alokas-, avoin-, voittaja- sekä mestariluokka, ja kilpailla voi jo alemmissakin luokissa. Suoritettavat tehtävät voivat olla erilaisia pyörähdyksiä, ja pujotteluja, suunnan- ja vauhdin muutoksia, puolenvaihtoja ja erilaisia asentoja. Tehtäviä Rally -tokossa on jotakuinkin sata.

Kaikki tämän hetken viralliset kyltit tasoluokittain voit katsoa Rally -tokoyhdistyksen sivuilta.

RALLY-TOKO TARJOAA JÄRKEVÄÄ JA MIELEKÄSTÄ TEKEMISTÄ KOIRAN KANSSA

Harrastamalla Rally -tokoa oman koiran kanssa voi parantaa yhteistä vuorovaikutusta, ja aktivoida koiraa mielekkäällä tavalla. Kun laji on tullut tutuksi, sitä on helppo hyödyntää myös kotona uusien temppujen opettamiseen. Rally -toko tarjoaa koiralle liikuntaa, aktiviteettia ja älyllistä aktivointia.

Rally -tokoa löytyy hyvin melkein kaikista koirakouluista. Tällä kertaa vierailimme Koirakeitaalla, jonka nettisivut ja tuntikalenterit löydät täältä: https://www.koirakeidas.com

Heittäytymistä kaipaava koiranomistaja voi kokeilla myös koiratanssia, josta olemme Lemmikkimediassa aiemmin tehneet myös jutun.

Lemmikkimedian sivuilta löydät lisää mielenkiintoisia eläinaiheisia juttuja koirista, kissoista ja muista lemmikkieläimistä! Katso esimerkiksi aikaisempi juttumme koiratanssista sekä noseworkista. Meille voit myös laittaa juttuehdotuksia, jos mielessäsi on laji, harrastus tai lemmikki josta haluaisit nähdä jutun!

Janoatko vielä lisää tietoa?

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian YouTubesta

Rally-tokoyhdistyksen sivut

https://www.koirakeidas.com