orangevalko

KOIRAN TOTUTTAMINEN YKSINOLOON

Koiran totuttaminen yksinoloon on tärkeä opettaa koiralle heti pennusta asti. Koiralle kannattaa opettaa, että yksinoleminen ei ole pelottava asia vaan koira voi esimerkiksi levätä ja nukkua ne ajat kun ihminen on poissa.

KATSO VIDEO KOIRAN TOTUTTAMISESTA YKSINOLOON:

KOIRAN TOTUTTAMINEN YKSINOLOON ON KAIKKIEN KANNALTA EDULLISTA

Koiran totuttaminen yksinoloon on jäänyt monessa koirataloudessa vähälle koronapandemian ja etätyön lisääntymisen myötä. Eroahdistuksesta kärsiviä koiria on paljon. Vaikka töitä tehdäänkin kotona, kannattaa koira ehdottomasti heti pennusta asti totuttaa yksinoloon, sillä perheessä tilanteet voivat muuttua ja koirankin elämässä vääjäämättä tulee hetkiä, kun sen on oltava yksinään kotona ilman omistajaansa. Yksinoloon totutettu koira pystyy olemaan kotona yksikseen työpäivänkin verran. Koiraa ei koskaan saa jättää häkkiin sen yksin ollessa. Mikäli tilanne on hankala, ja koira ei ole tottunut olemaan yksin esimerkiksi työpäivää, ja koulutus on vielä vaiheessa, kannattaa koiralle hankkia hoitopaikka tai hoitaja. Vinkuva, ahdistunut ja kotia tuhoava koira raastaa sekä naapurin, omistajan että koiran omia hermoja.

koiran totuttaminen yksinoloon

KOIRAN TOTUTTAMINEN YKSINOLOON KANNATTAA ALOITTAA JO PENNUSTA

Koiran totuttaminen yksinoloon kannattaa muiden taitojen tavoin aloittaa heti pennusta asti. Kun koiranpennun kanssa yksinoloa aletaan harjoittelemaan, ensin voidaan kokeilla vaikka vain viereiseen huoneeseen menemistä, ja sitten asteittain vaikeuttaa. Seuraavaksi voit jo mennä ulko-oven taakse, sitten ehkä 15 minuutin kauppareissulle. Koiran totuttaminen yksinoloon on taito jota tulee harjoitella usein ja säännöllisesti. Aikuisen koiran kanssa yksinoloa harjoitellaan samojen periaatteiden avulla, mutta totuttaminen voi kestää kauemmin ja vaatia enemmän säännöllisyyttä ja kärsivällisyyttä.

SÄÄNNÖLLINEN HARJOITTELU

Tärkeintä yksinolon opettelussa olisi säännöllisyys sekä se, että poislähdöstä ei tehdä numeroa. Koiralle kannattaa varata paljon mielekästä tekemistä, jotta se puuhastellessan väsyttäisi itsensä ja nukkuisi lopun ajasta. Koiralle voi askarrella erilaisia virikkeitä ja herkkupiiloja. Nameja voi myös piilottaa huonekaluihin, jos olet varma että koira ei aiheuta niihin tuhoa herkkuja etsiessään.

Koiran liikkumatilaa voi myös rajata kotona sulkemalla ovia joihinkin huoneisiin. Kun koiran jättää yksin, kannattaa esimerkiksi vessan ovi laittaa kiinni sekä varmistaa että keittiön roskiskaapit ovat hyvin suljettu. Yksinollessaan tylsistynyt koira voi kaivella roskiksista kaikkea mielenkiintoista ja levitellä roskapussien sisällöt ympäri kämppää. Tällöin se voi myös syödä jotain sen elimistölle sopimatonta. 

Janoatko vielä lisää tietoa?

Sarjan muut osat: 

LUOKSETULO 

PAIKALLAANOLO

VASTENHYPPIMINEN 

OHITTAMINEN 

YKSINOLO 

KÄSITTELYYN TOTUTTAMINEN 

Katso lisää Lemmikkimedian sivuilta: https://lemmikkimedia.fi/

Lisää videoita sekä esittelyjä koirista löydät Lemmikkimedian Youtubesta